חזון ומצע בחירות
האינטרנט שינה את העולם בעשורים האחרונים. תחומים רבים בחיינו, בהם חינוך ותרבות, כלכלה, סחר ושירותים, הפכו זמינים ומהירים בזכות האינטרנט והגישה למידע.
"מהפיכת המידע", שהאינטרנט הוא מרכיב מרכזי בה, נושאת בחובה הזדמנויות לפיתוח חברתי ולשגשוג כלכלי, ולצידן סיכונים לניצולו של העולם הוירטואלי לרעה, כמו גם אתגרים בעיצוב תפיסות חדשות המותאמות למאפייניו הייחודיים של המימד. לאיגוד האינטרנט הישראלי תפקיד מרכזי בתקופה מעצבת זו, זאת הן בשל הפונקציות שהוא ממלא בכל הנוגע לתשתית האינטרנט בישראל, והן בשל זווית המבט הייחודית שהוא מספק, כעמותה המביאה לשיח את קולה של החברה האזרחית.
בתקופה הנוכחית, בה מתעצבים מחדש פניהם של מוסדות ממשלתיים וארגונים ופורומים בינלאומיים בתחומי המימד הדיגיטלי, ובד בבד נמשכים התאוצה במחקר ובפיתוח בתעשייה והתעצמות היכולות במגזר הפרטי, על האיגוד להשתלב בשיח ולהשפיע על תהליכי קביעת מדיניות, המעצבים את החברה, הן בזירה המקומית, והן בזירה הגלובאלית.
בראי מגוון עיסוקיי בעשור האחרון בעולמות הסייבר והטכנולוגיה מזוויות המשפט, האסטרטגיה והמדיניות, בזירה הבינלאומית, בזירה הלאומית, במחקר ובעבודתי עם המגזר הפרטי, המצע לפעילותי באיגוד יתמקד בתרומה לקידומו של האיגוד כארגון משפיע על עיצוב המדיניות במימד הדיגיטלי, בישראל ובזירה הגלובאלית, כמובן לצד מעורבות כללית לקידום תפקודו של איגוד האינטרנט בתחומי אחריותו השונים.
האני מאמין שלי
על מנת לממש את היתרונות הגלומים באינטרנט, ולהבטיח שוויון הזדמנויות ברמת הפרט, יש לפעול מתוך תפיסת עולם המקדמת את מימוש הגישה של האוכלוסייה לאינטרנט, במגמה לצמצום פערים ככל הניתן.
אודות
ורד הינה שותפה וראשת תחום סייבר ובינה מלאכותית במשרד ליפא מאיר ושות', ומספקת ייעוץ משפטי למגוון ארגונים ממגזרים שונים במשק, בתחומי הסייבר, טכנולוגיה ובינה מלאכותית.
כמו כן היא עמיתת מחקר במרכז פדרמן לחקר הסייבר באוניברסיטה העברית.
ורד היא מומחית במשפט ובמדיניות סייבר, ובעלת ניסיון רב וייחודי, אותו צברה בתפקידיה בעבר כיועצת משפטית לענייני טכנולוגיה והגנת סייבר בצה"ל וכראשת תחום מדיניות ויוזמות בינלאומיות במערך הסייבר הלאומי.
בתפקידה כראשת תחום מדיניות ויוזמות בינלאומיות במערך הסייבר הלאומי, ורד הובילה פיתוח אסטרטגיה ומדיניות בינלאומית בתחום הסייבר, ופעלה בשיתוף עם גורמי ממשל בארץ ובעולם.
ייצגה את ישראל באו"ם, בדיונים הראשונים בקבוצת העבודה הפתוחה לתחום הסייבר.
כן שימשה כסגנית יו"ר קבוצת העבודה לביטחון סייבר לכלכלה דיגיטלית ב-OECD.
בשנים 2017-2019 שימשה ורד כחברת וועדת ההיגוי למרכז לחקר סייבר משפט ומדיניות באוניברסיטת חיפה.
בתפקידיה לאורך השנים בפרקליטות הצבאית הראשית, שימשה כיועצת משפטית לדרגים בכירים במערכת הביטחון, וסיפקה ייעוץ במשפט בינלאומי, מנהלי ואזרחי, בחירום ובשגרה. נטלה חלק בקידום עמדות ישראל בתהליכים בינלאומיים; במו"מ ובניסוח הסכמים; בקידום חקיקה ורגולציה; בייעוץ הנוגע להליכים משפטיים; ובעבודה בין-משרדית עם משרדי ממשלה ורשויות המדינה.
השכלה
תואר שני במשפטים, מסלול משפט ציבורי, בהצטיינות, אוניברסיטת תל אביב (LL.M, 2006)
תואר שני במדע המדינה, תכנית דיפלומטיה וביטחון למנהלים, אוניברסיטת תל אביב (MA., 2012)
תואר ראשון במשפטים, אוניברסיטת בר אילן (LL.B, 2000)
מאמרים
- "סנקציות אירופאיות לראשונה בגין מתקפות סייבר – עליית מדרגה במאמצי ההרתעה של מדינות המערב בתחום?" עו"ד ורד זליכה, המכון למחקרי ביטחון לאומי, מבט על, גיליון 1364, 13 באוגוסט 2020.
- האם שוק הביטוח בישראל ערוך לסיכוני סייבר? – עו"ד ורד זליכה, כלכליסט (מרץ 2021)
- "התמודדות עם איום הכופרה – האם צפוי שינוי מגמה בעקבות מהלכים גלובאליים בהובלת ה –7 G וארה"ב?" עו"ד ורד זליכה, כלכליסט - Duns100 דצמבר 2020
- "Cybersecurity in Israel – Selected Developments in 2020: Ecosystem & Regulation", Adv. Vered Zlaikha , The US-Israel Legal Review Jan. 2021
- "Combating Ransomware" Adv. Vered Zlaikha, Jerusalem Post, Nov. 20205.