עדכון חדש ויעיל שהתווסף בחודשים האחרונים לוואטסאפ וחשוב להכיר, היא האפשרות למחוק הודעות שכבר הגיעו ליעד ונקראו, גם בהתכתבות פרטים וגם בקבוצה. ניתן לעשות זאת בחלון זמן של שבע דקות בלבד למחיקת הודעה אבל הרעיון בהחלט חיובי ויעיל.
עם זאת, חשוב לדעת גם בהיבט של מחיקת מידע אישי שהופץ בטעות – כעת מתברר כי ההודעות שנמחקות עדיין שמורות בכל מכשיר אנדרואיד ביומן הפעילות, וניתן לגשת לתיעוד הזה בקלות באמצעות אפליקציה ייעודית. לאפליקציה הזו קוראים Notification History והיא זמינה להורדה בחינם מחנות Google Play. היא אמנם לא מיועדת ספציפית לקריאת ההודעות שנמחקו, אך בין היתר היא מאפשרת לבצע את זה.
כלומר אם חשבתם שהצלחתם למחוק לגמרי הודעה ששלחתם בטעות, עדיין ניתן לקרוא אותה באפליקציה שמתעדת את כל המידע שהגיע למכשיר. (טקסט, לא וידיאו ותמונות)
עקב מגבלות שאפל מטילה על מפתחים במערכת ההפעלה שלה לניידים, iOS, לאפליקציות צד שלישי אין גישה לנבכי מערכת ההפעלה, והאפשרות הזו זמינה רק למשתמשי אנדרואיד.