במסגרת הפעילות לצמצום פערים וקידום הנגישות לאינטרנט ולשירותים דיגיטליים, איגוד האינטרנט הישראלי שם דגש מיוחד על החברה הערבית המהווה כחמישית מאוכלוסיית ישראל . במסגרת פעילות האיגוד לקידום אינטרנט בטוח ונגיש, הוקם קורס הכשרת מדריכי אינטרנט בטוח ואוריינות רשת לאנשי חינוך וטיפול מהחברה הערבית, בשיתוף מכללת אורנים. הקורס מקנה ידע וכלים המותאמים לאנשי חינוך, טיפול וקהילה להתמודדות עם אתגרים וצרכים של העידן הדיגיטלי בבתי ספר, מקומות עבודה, מתנ"סים, קבוצות הורים וכדומה.
קורס שהתקיים מאז 2022 ב-3 מחזורים בהשתתפות 80 בוגרים, משתתפי הקורס רוכשים את הכלים להפוך למובילים בהשפעה על הסביבה הקרובה שלהם ומקבלים את ההסמכה הנדרשת למתן הרצאות והכוונה בנושאי בטיחות והגנה באינטרנט לציבור הערבי.
למי מיועדת ההכשרה?
סטודנטים/ות להוראה, מחנכים/ות, מורים/ות, עובדים/ות סוציאליים/ות, קב"סים/ות, אנשי/ות היי-טק,המעוניינים ורוצים לרכוש את הידע הנדרש למתן הדרכות והרצאות להקניית הידע בנושאי אינטרנט בטוח לתלמידים וסטודנטים מהציבור הערבי, וכל מי שמעוניין לרכוש כלים לשימוש בטוח באינטרנט.
בין הנושאים בקורס:
- החיים ברשת: מושגי יסוד ועקרונות של חברה דיגיטלית
- מה הן הפלטפורמות והאפליקציות העיקריות שחשוב להכיר?
- מאפייני התנהגות המתבגרים/ות ברשת
- סמכות הורית בעולם הדיגיטלי
- מיניות ברשת בגיל ההתבגרות
- איך לזהות מידע אמין ברשת ולהתמודד עם פייק ניוז?
בוגרים מספרים:
גב' אסנת עותמאן ראש ועדת אלימות, חברת מועצה בכפר מגאר ובוגרת מחזור 2021 משתפת בחוויה האישית שלה כבוגרת הקורס:
"אני באה מהשטח, עד היום דיברו הרבה על אלימות, אבל לא דיברו על אלימות ברשת. שמעתי על הקורס מחברה והתעניינתי להירשם כדי לתרום בהעלאת אינטרנט בטוח למודעות. עברתי את הקורס ב 2021 והופתעתי לטובה מהמרצים. ההרצאות היו ברמה מאוד גבוהה עם תכנים ברורים, למדתי הרבה. כיום אני מעבירה הרצאות לקבוצות של נערים, וגם קבוצת נערות בסיכון. יש הרבה היענות, אני רואה את הצורך של החברה הערבית והצעירים במיוחד, להבין את האינטרנט ולדעת להשתמש בו בצורה מיטבית. צעירה אחת סיפרה במהלך אחד המפגשים, שהיא עברה פגיעה ברשת מבלי לדעת שזו פגיעה."
מר' האיל אבו סביח מוסיף: "לפני הכל הקורס בא בזמן, אנחנו חיים בעידן הזה. נרשמתי לקורס ממקום של אחריות, כאיש חינוך: מורה בבית ספר ומרצה במכללה. חשוב מאוד להביא עוד אנשי חינוך להצטרף לקורס כי זה חלק מהאחריות שלנו. באופן אישי ביקשתי שיהיו עוד קורסים כאלה במיוחד בסביבה שלי בנגב כי אנחנו סובלים משימוש רע באינטרנט. הקורס נתן לי הרבה כלים לאיך להעביר את המסר של שימוש באינטרנט באופן חיובי. הכלים האלה משמשים אותי בתפקיד שלי כמורה ומרצה, אני מיישם אותם בשטח."