נכון שהדבר האחרון שמתאים לכם כרגע הוא לדבר עם ילדיכם על תכנים פוגעניים פורנוגרפיים או אלימים ?
אז זהו, שאין תחליף לחינוך ובדיוק כמו בתחומים אחרים, גם כאן הטכנולוגיה לעולם לא תוכל להחליף את המעורבות ההורית. מהר יותר מכפי שאנו מצפים, הילדים יכירו את הסמארטפון והאפליקציות השונות, וינווטו בתוכם באופן עצמאי (וכנראה שטוב מאתנו), לכן אבל יוכלו לכלים והערכים שנצייד אותם בהם חשובות עצומה. כך נוכל להישאר רלוונטיים בעולמם, ולדעת שציידנו אותם בכלים החיוניים להתנהלות נכונה במרחב הדיגיטלי, כזו התואמת את הערכים המשפחתיים של כל משפחה.
הנה טיפים שתוכלו להסתייע בהם. כל משפחה מוזמנת לבחור מהם על פי צביונה וערכיה. בסופו של דבר, הם אלו שבאמת יוכלו לעזור לכם לשמור עליהם:
ילדים חשופים לפורנוגרפיה בעל כורחם. דחיית השיחה על הנושא, או התעלמות מוחלטת ממנו, מפספסת הזדמנויות רבות ומצוינות לשיח חינוכי ומשמעותי על מיניות בריאה בגיל צעיר
שרון צ'רקסקי- דלת פתוחה
ילדים ומתבגרים לא ישאלו אתכם שאלות על מיניות, גם אם אתם קרובים מאוד, אלא אם הנגשתם את עצמכם בתור כתובת לנושא. האחריות היא עלינו לגשת ולדבר איתם – אפשר להיות נבוכים, אין צורך "לשחק אותה" – אבל חשוב לזכור שזו חובתנו.
שלומית הברון – מידע אמין על מין
חשוב להיות רגועים, לנהל שיחה רגישה, מכילה ומותאמת גילאית ולתווך את הנושא. תגובה כועסת, מאשימה ומבוהלת עלולה להרחיק את הילד/ה ובכך להחמיר את הנזק.
שרון צ'רקסקי- דלת פתוחה
שיח על הנושא לא חייב להיות "השיחה" . נצלו אירועים קטנים; פרסום חוצות, תכנית טלוויזיה שאינה מותאמת לגילם, סיפור אישי, לדיאלוג קצר וקשוב
אורנה היילינגר-נטיקה
מה קורה אם הילד גלש לאתר שלא היינו רוצים שיגלוש בו?
סטטיסטית, הסבירות כי במהלך השנים משהו כזה יקרה, היא גבוהה. ואם לא לילד עצמו – אז לילדים שבסביבתו. חשוב לדעת כי התגובה הראשונית שלנו כהורים היא אבן הבוחן האם הילד ימשיך לפנות אלינו גם בעתיד. אז אם קרה, זכרו לשמור על גישה שתאפשר את המשך השיח הפתוח גם בעתיד:
- הקשיבו עד הסוף
- נסו להבין מה קרה מבלי לשפוט
- פנו לייעוץ!