החזירו אותם הביתה עכשיו
חזרה לעמוד הקודם

משתמשים בפיצ'ר של וואטסאפ ליצירת קישור להצטרפות לקבוצות? כמה כללים חשובים שכדאי שתכירו

מנהלי קהילות רבים משתמשים בפיצ'ר של וואטסאפ ליצירת קישור להצטרפות לקבוצות ומזמינים באמצעותו את חברי הקהילה שלהם להצטרף. אלא שללא שמירה על מספר כללים, הם מעמידים בסיכון את חברי הקהילה שלהם שהצטרפו לקבוצה. 

בידיעה זו ננסה להבין מה הסיכונים ומה מנהלי הקהילות יכולים לעשות כדי למזער את הסיכונים.

הסיכונים בקבוצות הפתוחות

קבוצות יישוביות או שכונתיות, קבוצות המתמודדות עם בעיה בריאותית דומה או קבוצות אחרות המתאגדות תחת מטרה מסוימת מתאפיינות בכך שמנהליהם אינם מכירים את כל חברי הקבוצה ועל כן הם מבקשים להגיע לכמה שיותר חברים רלוונטיים באמצעות פרסום הלינק להצטרפות לקבוצה בכל מקום רלוונטי. הקישורים לקבוצות מאונדקסים במנוע החיפוש של גוגל. אלא שפרסום זה גורם לכך שגם גורמים עוינים יכולים להצטרף לקבוצות ומנהלי הקהילה אינם יכולים לעצור אותם מלהצטרף ואף אינם יודעים כלל שמדובר בגורם עוין.

  • פרטיות, ספאם ופישינג ממוקד –  הגורמים העוינים יכולים להיות "רק" מפיצי דואר זבל, המנצלים את הרשימה הזמינה בקלות על מנת להגיע למספרי הטלפון של כל אחד מחברי הקבוצה כדי להוסיף אותו לרשימות תפוצה לפרסומים, אולם הם גם יכולים לשמש ליצירת קמפיין פישינג ממוקד (כיוון שהקבוצה קשורה לתחום עניין ספציפי, המיקוד אפילו קל יחסית).
  • חסימת חשבון הוואטסאפ – בקלות רבה מדי, יכול הדבר להוביל גורמים עוינים לשנות את הגדרות הקבוצה ולהוביל לחסימת חשבון הוואטסאפ של כל אחד מחברי הקבוצה
  • תוכן פוגעני סרטוני סנאפ, תוכן פדופילי, פורנוגרפיה ושיתוף הונאות או וירוסים – חשיפה לתכנים מסוג זה עלולה להיות גם בקבוצות קטנות, אך כשמדובר בקבוצה פתוחה, שכל אחד יכול להיכנס אליה, הסיכון גדול בהרבה – בפרט אם מנהלי הקבוצה לא פעילים בה מספיק או שלא חשוב להם לשמור בה על הסדר
  • בריונות כלפי חברי קבוצה – ככלל גורף – לא מומלץ להיות חבר בקבוצה בה מתנהגים בבריונות ובאלימות כלפי אחד מחבריה. קבוצות אליהן מגיעים באמצעות לינק המסתובב ברשת, עלולות להכיל אנשים מרקעים שונים, שרב המפריד על המחבר ביניהם. כשלינק לקבוצה פעיל, ומנהליה פחות, יכול להיגרם מצב שבו שיח מתלקח, יורד לפסים אישיים ואין אפשרות לעצור אותו. כמו כן, בשונה מפייסבוק או טלגרם, אין אפשרות למנהל קבוצה למחוק תוכן שפורסם על ידי אחרים.

מה אני כמנהל קהילה יכול לעשות?

מספר טיפים שיכולים לעזור על מנת לצמצם את הסיכוי לפגיעה בחברי הקבוצה:

  • הגדירו שרק מנהלי הקבוצה יכולים לשנות את שמה, תיאורה ותמונתה. זה ימנע את האפשרות של שינוי פרטים אלה וחסימת הקבוצה בשל הפרת תנאי השימוש של וואטסאפ.
  • שלחו לינק הצטרפות אליה רק במקומות הייעודיים לכך. צמצמו עד כמה שניתן את פרסום הלינקים באתרים פומביים הנסרקים ומאונדקסים ע"י גוגל.
  • אפסו את לינק השיתוף אחת לכמה זמן – כך שגם אם הוא מסתובב ברשת ועשוי להגיע לגורמים עוינים, הוא ישתנה אחת לתקופה קצרה יחסית
  • עקבו בצורה קבועה אחרי המתפרסם בקבוצה. אם מתפרסם משהו בעייתי, פנו למפרסם בפרטי ובקשו ממנו להסיר את התוכן. אם הוא לא הסיר ומדובר בתוכן הפוגע בתנאי השימוש של וואטסאפ, באפשרותכם לדווח לוואטסאפ. ההודעות העוברות בקבוצה אמנם מוצפנות מקצה לקצה, אולם במקרה של דיווח על הפרת תנאי השימוש, נשלחת באופן אוטומטי לוואטסאפ הקלטה (מעין סרטון וידאו) של ההודעות האחרונות שנשלחו בקבוצה והם יכולים לחסום את המשתמש שהפר את תנאי השימוש. 
  • אם אינכם מצליחים לעקוב אחרי התוכן המתפרסם בקבוצה, סימן שאתם זקוקים לכוח עזר. מנו מנהל נוסף.

האם לי כחבר בקבוצה פתוחה כזאת יש מה לעשות כדי להגן על עצמי?