מדינת ניו יורק: הגברת האחריות של רשתות חברתיות למאבק בתוכן שנאה
תאריך פרסום באתר: 15 ביוני 2022
סקירת חקיקה של מדינת ניו יורק אשר מחייבת רשתות חברתיות להקים ולתפעל מנגנון דיווח לתוכן שנאה.
קראו עודעמוד זה מרכז סקירות ועדכונים אודות מודלים ועקרונות לאסדרת פלטפורמות ושירותים מקוונים המתגבשים בזירה הבינלאומית.
סקירת חקיקה של מדינת ניו יורק אשר מחייבת רשתות חברתיות להקים ולתפעל מנגנון דיווח לתוכן שנאה.
קראו עודחוק האוסר על פלטפורמות אינטרנטיות להסיר משתמשים ותכנים עקב השתייכות פוליטית, הוקפא על ידי בית המשפט העליון של טקסס בטענה לפגיעה רחבה ובלתי-חוקתית בזכות לחופש ביטוי. עדכון: לאחר שההקפאה בוטלה על ידי בית משפט פדרלי לערעורים, בית המשפט העליון החליט להקפיא פעם נוספת את כניסת החוק לתוקף.
קראו עודסקירה של רגולציה בינלאומית בתחום של הגנה על ילדים בעת שימוש בפלטפורמות מקוונות. הסקירה מציגה מגוון חוקים אשר מנסים להגן על על ילדים מפני פגיעה בפרטיותם, חשיפה לתוכן לא הולם והתעללות אינטרנטית.
קראו עודממשל ארצות הברית הכריז ב־28 באפריל 2022 על התנעת ההצהרה לעתיד האינטרנט (Declaration for the Future of the Internet), יחד עם כ־60 מדינות וישויות ברחבי העולם, ובכללן ישראל, נציבות האיחוד האירופי, בריטניה…
קראו עודבמסגרת שורת המהלכים שנוקט האיחוד האירופי במטרה להגן על משתמשים ברשתות חברתיות ולהגביר את האחריות של הפלטפורמות, המועצה האירופית להגנה על פרטיות (European Data Protection Board) פרסמה ביום 21 למרץ 2022, טיוטה של הנחיות לזיהוי והימנעות מ"תבניות אפלות" (Dark Patterns) בממשקי פלטפורמות של רשתות חברתיות.
קראו עודעמוד תוכן זה מספק סקירה וניתוח מתעדכנים של המנגנון הרגולטורי החשוב ביותר כיום לגבי שירותים מקוונים, הצעת חוק השירותים הדיגיטליים (Digital Services Act) באיחוד האירופי.
קראו עודהסקירה כוללת ניתוח של התכליות והמטרות העומדות בבסיס הצעת החקיקה, מונחי מפתח ופירוט של החובות אותן מטילה החקיקה על שירותים מקוונים בהיבטי תחרות, הגנת צרכן וטיפול בפערי כוחות בין פלטפורמות מקוונות למשתמשים העסקיים שלהן; כמו גם סקירה של ביקורות והתייחסויות להצעת החוק.
קראו עודבמסגרת המאמצים האירופאיים לגבות מחיר משמעותי מהמשטר הרוסי בעקבות הפלישה לאוקראינה, האיחוד האירופי פרסם ביום 1.3.2022 הנחיה האוסרת על ספקי טלוויזיה ופלטפורמות אינטרנטיות להעביר את תכני גופי החדשות Russia Today (RT) ו-Sputnik, הנמצאים בשליטת המשטר הרוסי.
קראו עודביהמ"ש העליון במדינת מסצ'וסטס קבע בניגוד להלכה הרווחת, כי במקרים בהם רשויות האכיפה משתמשות במשתמשים פיקטיביים על מנת לאסוף ראיות ברשתות החברתיות, קיימת פגיעה בפרטיות של החשודים, ועל כן יש לבחון כל מקרה לגופו.
קראו עודנציבות האיחוד האירופי פרסמה מסמך עקרונות הצהרתי על זכויות יסוד במרחב הדיגיטלי. המסמך מכיל בעיקר עקרונות המנוסחים באופן כללי ונדמה כי משמעותם הצהרתית בלבד. עם זאת, ישנם מספר עקרונות בעלי משמעות אופרטיבית, ככל שיקודמו בהליכי חקיקה קיימים או עתידיים.
קראו עודבמרץ 2021, פרסמה הנציבות של האיחוד האירופי מתווה לטיפול בפערים ובחסרונות של קוד ההתנהגות בנושא דיסאינפורמציה שפורסם ב2018, במטרה להבטיח סביבה מקוונת שקופה יותר, בטוחה ומהימנה יותר.
קראו עודסקירת עומק מטעם איגוד האינטרנט הישראלי הבוחנת את ההגדרות האפשריות למונחים "דיסאינפורמציה" או "ידיעות כזב" בחקיקה ורגולציה של מדיניות אירופאיות המבקשות להתמודד עם תופעות אלו, יחד עם ניתוח השלכות המדיניות של הניסיון להגדיר תכנים מסוג זה עבור הזירה הישראלית.
קראו עודעקרונות אלה מהווים נקודת מוצא לדרישות משירותים מקוונים כגון רשתות חברתיות, המתארים רמות מינימום של שקיפות ואחריות אל מול משמשיהם.
קראו עודהודעת התמיכה של המועצה מהווה את סיום שלב המשא ומתן בהצעת החוק, ונותנת לנשיאות את המנדט להתקדם בדיונים עם הפרלמנט האירופי שצפויים להתרחש בשנת 2022. עם זאת, ההודעה הנוכחית כוללת גם תיקונים להצעה המקורית אשר לדעתה יש לבצעם.
קראו עודהצעת החוק קובעת כי פלטפורמות מקוונות יאבדו את הפטור שלהן מאחריות במקרים בהם הן משתמשות ביודעין או בפזיזות באלגוריתם או בטכנולוגיה אחרת כדי להמליץ על תוכן התורם באופן מהותי לפציעה פיזית או רגשית חמורה.
קראו עודאנו מנהלים את מרחבי שמות המתחם הלאומים (domain names) הישראלי בסיומת il. ו-.ישראל, ואת מחלף האינטרנט (IIX), ודואגים שבכל עת, ומכל מקום, ניתן יהיה להשתמש בבטחון, במהירות ובחופשיות בשירותי אינטרנט ישראליים וגלובליים. כמו ברוב המדינות הדמוקרטיות, פעילות זו מתנהלת באופן ניטרלי, ללא מטרות רווח וללא שיקולים מסחריים ופוליטיים. זאת, לצד יצירת מידע, כלים שימושיים ונתונים על האינטרנט בישראל.