חזרה לעמוד הקודם

אסדרה של רשתות חברתיות ופלטפורמות בישראל: פסיקה ויוזמות רגולציה עכשוויות

עמוד זה מרכז תכנים באשר לחובות שחלות על רשתות חברתיות ופלטפורמות מקוונות בזירה הישראלית: הלכות שנקבעו בידי בתי המשפט הישראליים וסקירה של יוזמות חקיקה ורגולציה עכשוויות בזירה הישראלית.

פייסבוק ישראל חויבה לספק פרטים של מחזיקי חשבון המעורב בפרסום תוכן עוולתי

תאריך פרסום באתר: 12 במרץ 2023

סקירת פסק דין שניתן ביום 13.2.2023, בו נקבע כי חברת Meta תחויב למסור את הפרטים המזהים של מחזיקי החשבון שבבעלותו קבוצת פייסבוק שמעורבת בפגיעה בפרטיות, פגיעה בשם הטוב, הסתה והוצאת דיבתו של עורך דין ישראלי.

קראו עוד

ישראל: פייסבוק חויבה להסיר פוסטים פוגעניים ולפצות אדם על פגיעה בפרטיותו

תאריך פרסום באתר: 05 במרץ 2023

סקירת פסיקה של בית משפט השלום בתל אביב מיום 12.2.2023 בה חויבה פייסבוק להסיר פרסומים שפגעו בפרטיותו של אדם ותפצה אותו, אך לא תחויב לפצותו על פרסומים שמהווים לשון הרע, כך שאין לה חובה לוודא את נכונות הפרסומים בפלטפורמות שלה.

קראו עוד

ערעור תקדימי לביהמ"ש העליון: האם נבחרי ציבור בישראל רשאים לחסום אזרחים ברשתות חברתיות?

תאריך פרסום באתר: 22 בינואר 2023

סקירת עתירה לבית המשפט העליון בנושא חסימה של משתמשים מדפי רשתות חברתיות של נבחרי ציבור. הסקירה כוללת גם את פסיקת בית משפט קמא אשר אישרה חסימת משתמשים ואת טיעוני העותרים אשר טוענים כי פסיקה זו פוגעת עמוקות בזכויות יסוד ואינה מתיישבת עם עמדת יועמ"ש שהוגשה בתיק זה.

קראו עוד

אסדרת רשתות חברתיות ותוכן פוגעני בישראל: ניתוח חישובי של שיח עיצוב המדיניות בשנת 2022

תאריך פרסום באתר: 19 בינואר 2023

ניתוח חישובי של כלל ההתייחסויות שהוגשו על ידי גופים ציבוריים ופרטיים בתגובה לשימוע משרד המשפטים בנושא אסדרת תוכן פוגעני ברשתות חברתיות, במהלך שנת 2022: הנושאים שמרכיבים את השיח ודרישות הציבור, כמו גם מידת דמיון ושוני בין העמדות שהגישו הגופים השונים.

קראו עוד

בית המשפט העליון: פרסומים פוגעניים מצדיקים סגירת חשבון פייסבוק

תאריך פרסום באתר: 09 בינואר 2023

בית המשפט העליון קובע שפרסום פרסומים פוגעניים אשר מהווים "תקיפה ישירה" כנגד ציבור מסוים על בסיס מאפיינים מוגנים כפי שמוגדר בכללי הקהילה של פייסבוק, מפר את תנאי ההסכם של המפרסם עם הפלטפורמה, ועל כן סגירת החשבון מוצדקת.

קראו עוד

משרד התקשורת: המלצות הוועדה לבחינת אסדרת פעילותן של רשתות חברתיות בישראל

תאריך פרסום באתר: 20 בדצמבר 2022

סקירת המלצותיה של הוועדה לבחינת אסדרת פעילותן של רשתות חברתיות שמונתה על ידי המשרד התקשורת, הכוללות מנגנון רגולטורי מקיף אשר נשען על חוק השירותים הדיגיטליים האירופי עם תוספות הנוגעות לאחריותן של פלטפורמות לתוכן שמפורסם על גביהן.

קראו עוד

משרד האוצר: מסמך מדיניות בנושא אסדרת תחום המטבעות והנכסים הדיגיטליים בישראל

תאריך פרסום באתר: 17 בדצמבר 2022

סקירה וניתוח של המתווה לאסדרת תחום הנכסים הדיגיטליים בישראל, כגון מטבעות קריפטוגרפיים, NFT, בורסות מקוונות ועוד. המסמך קורא ליצירת מסגרת אסדרתית בשוק הנכסים הדיגיטליים, שתאפשר להתמודד עם הסיכונים של שוק זה ותעזור למנוע נזקים פוטנציאליים למשקיעים ולמש'

קראו עוד

בית המשפט העליון: אחריות של יוצר תוכן מזיק בגין שיתוף שלו ביוטיוב על ידי אחרים

תאריך פרסום באתר: 27 בנובמבר 2022

פסק דין של בית המשפט העליון העוסק בתביעת לשון הרע כנגד יוצר הסרט ג'נין ג'נין בעקבות פרסומו של הסרט באתר YouTube (על אף שהפרסום לא נעשה על ידי היוצר ולא בידיעתו). בית המשפט פסק כי ניתן לראות ביוצר המקורי כאחראי לפרסום באינטרנט מכיוון שהיה עליו לצפות שתרחיש זה אפשרי ומכיוון שלא פעל להורדת הסרט כחלק מהגנה על זכויות יוצרים.

קראו עוד

השפעות פייסבוק על זכויות אדם במהלך מבצע שומר חומות: דו"ח מיוחד

תאריך פרסום באתר: 19 בספטמבר 2022

דו"ח הנכתב על ידי גורם חיצוני הבודק את השפעת מטא על על זכויות האדם של משתמשים ישראלים ופלסטינים במהלך מאי 2021. הדו"ח סוקר האם אופן הפעילות של מטא בזמן תקופה זו או הטיות שהיא מחזיקה הובילו לפגיעה במשתמשים.

קראו עוד

פניית איגוד האינטרנט לפייסבוק ישראל ו-Meta: כשלי אכיפה של כללי הקהילה ביחס לתוכן ומשתמשים בעברית

תאריך פרסום באתר: 13 בספטמבר 2022

פניית איגוד האינטרנט הישראלי לפייסבוק ישראל ולחברת Meta בדרישה להתמודד עם כשלי האכיפה שלה בישראל ולהיערך בהקדם האפשרי לקראת מערכת הבחירות בישראל, כפי שעשתה החברה במקומות אחרים כדי להגן על האינטרס הציבורי, על טוהר הבחירות ועל שלום המשתמשים ברשתות החברתיות שלהם בתקופה רגישה זו. 

קראו עוד

הצעת חוק מטעם משרד התקשורת לעדכון הרגולציה על שידורים וסטרימינג בישראל

תאריך פרסום באתר: 16 באוגוסט 2022

סקירת הצעת חוק הקובעת שינוי דרמטי ברגולציית השידורים הישראלית. השינויים המרכזים אשר מופיעים בהצעה כוללים הקמת רשות שידורים חדשה אשר תחליף את הרשות השנייה ומועצת הכבלים והלווין, הטלת חובה על השקעה בתוכן מקורי מקומי על כל גופי השידור והסטרימינג, ופתיחת שוק אספקת שידורי החדשות לגופים חדשים.

קראו עוד

בית המשפט העליון: תביעת משתמשים ועסקים קטנים נגד פייסבוק תתנהל לפי הדין הישראלי

תאריך פרסום באתר: 27 ביולי 2022

בית המשפט העליון פוסק כי תניית ברירת הדין הקובעת כי תביעות נגד חברת פייסבוק יתנהלו לפי הדין של מדינת קליפורניה הינה תנייה מקפחת וקובע כי התביעות יתנהלו לפי הדין הישראלי.

קראו עוד

תיקון חוק הבחירות הישראלי: חובה לגלות את זהות המפרסם של מודעות ותעמולת בחירות

תאריך פרסום באתר: 07 ביולי 2022

תיקון חוק הבחירות (דרכי תעמולה) תוך קביעת איסור על פרסום מודעת בחירות בלי שהיא נושאת את שמו של האדם האחראי להזמנתה ושל האדם שהוא פועל מטעמו. זאת, מתוך הכרה בכך שכיום רוב תעמולת הבחירות נעשית במרחב המקוון וברשתות החברתיות בפרט ובמטרה להתמודד עם הפצת פייק ניוז או שימוש באמצעים טכנולוגיים להשפעה לא הוגנת על דעת הקהל.

קראו עוד

בית המשפט המחוזי בתל אביב: תביעה צרכנית נגד אתר Agoda תתנהל לפי הדין הישראלי

תאריך פרסום באתר: 28 ביוני 2022

בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע כי שירותים מקוונים גלובליים הפונים לצרכנים בישראל אינם יכולים לקבוע בתנאי השימוש שלהן כי תביעות שיוגשו כנגדן יתנהלו על פי דין המדינה מתוכה הם פועלים, מכיוון שמדובר בתנאי מקפח בחוזים אחידים.

קראו עוד