חזרה לעמוד הקודם

עדכון: התנעת כללי מימוש מסודר של עברית ב-TLD

ICANN הקים בסיוע האיגוד ועדה לגיבוש כללי המימוש של עברית ב-TLD

ICANN – הגוף העולמי האחראי על הקצאת שמות וכתובות באינטרנט (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), הודיע השבוע (15.10), על הקמתה של ועדה לגיבוש יישום עברית ברמה העליונה של האינטרנט (TLD – Top Level Domain). ועדה זו מצטרפת לוועדות של שפות נוספות בעולם, ומיועדת לפיתוח כללים עבור שרת שורש (ROOT ZONE) ששמו כתוב באותיות עבריות. הוועדה מופעלת על ידי איגוד האינטרנט הישראלי (ע"ר) ומאיישים אותה מומחי אינטרנט ולשון עברית מקהילת האינטרנט הישראלית.

עברית שפה קשה באינטרנט?

מערך שמות המתחם (DNS – Domain Name System) פותח במקורו בשנות ה-80 של המאה הקודמת על בסיס תווים לטיניים (A-Z) בלבד. לפני מספר שנים, הוחלט להרחיב ב-ICANN את מערך שמות המתחם כך שיתמוך גם בשפות נוספות, שאינן נכתבות בתווים לטיניים, כגון סינית, רוסית (קירילית), ערבית ועברית. הרחבה זו של ה-DNS נקראת IDN) Internationalized Domain Name). האינטרנט פועל באופן היררכי, כך שבראש כל מרחב (דוגמת IL.) עומד שרת מרכזי המנהל את הרמה העליונה (TLD), ועבודה ב-IDN בשרת שורש מחייבת גיבוש כללים הקשורים באפיון של סט התווים הספציפי.

תפקיד הוועדה לקבוע את הכללים של ניהול TLD תוך שימוש בתווים בעברית. לתווים בעברית אפיונים מיוחדים הנובעים מהשפה (למשל – אותיות סופיות, ניקוד, טעמים). השפות המשתמשות בתווים העבריים הינם, בנוסף לעברית גם יידיש, לאדינו ותעתיקים שונים של שפות שדוברו על ידי יהודים במהלך ההיסטוריה.

בראש הוועדה עומד דורון שקמוני, ממייסדי איגוד האינטרנט הישראלי וחברת ForeScout ומומחה בעל שם בתחום ה-DNS, וחברים בה דורית לרר, סמנכ"ל האקדמיה ללשון עברית, מתי אלוש, מומחה למימוש שפות במחשבים, מאיר קראוסהר, מומחה DNS ויורם הכהן, מנכ"ל איגוד האינטרנט הישראלי. הוועדה צפויה להעביר את המלצותיה ל-ICANN ברבעון הראשון של שנת 2019.

להודעה המלאה של ICANN