-
מאז החל מערכת 'צוק איתן' ישנה עלייה של 1000% בתקיפות סייבר
-
ב- 21/07/2014 נרשמה התקפה העוצמתית ביותר שעל מנת לטפל בה נחסמה הגישה מחו"ל לאתרים עם סיומת .il
-
דינה באר, מנכ"לית משותפת באיגוד האינטרנט הישראלי: "התקפות בסגנון 'מניעת שירות' (dDos) מתרחשות לעיתים תכופות ואיגוד האינטרנט הישראלי מתמודד ומטפל בהן מדי יום בהצלחה ובמקצועיות"
ב- 21/07/2014 החל משעות הבוקר הותקפה רשת האינטרנט הישראלית, כולל שרתי ה-DNS הישראלים בהתקפה מאורגנת. במהלך ההתקפה, הגישה מחו"ל לאתרים עם הסיומת .il נחסמה לתקופות קצרות על מנת להגן על האתרים הישראליים ולהתמודד עם המתקפה. איגוד האינטרנט הישראלי בשיתוף פעולה עם ספקיות האינטרנט וגורמים נוספים פעלו על מנת להגן על האתרים הישראליים ועל תשתיות האינטרנט במהלך המתקפה וכתוצאה מכך לא נפגע אף אתר ישראלי מהמתקפה שהתרחשה ב- 21/07/2014.
המערכה של 'צוק איתן' מתרחשת גם בעולם הסייבר – ברשתות החברתיות לסוגיהן, בהודעות טקסט ועד כדאי השתלטות על שידורי ערוץ 2. הודעות שיצאו בשם החמאס קראו לכל מי שיכול לתקוף את ישראל גם בזירה הקיברנטית. זאת, במטרה להפיל אתרים חשובים כמו רכבת ישראל, בתי חולים, פיקוד העורף ואחרים ולבודד את ישראל מהעולם הוירטואלי. מתחילת המערכה הצבאית, עלתה כמות נסיונות תקיפות סייבר במעל 1,000%. הציבור הישראלי נחשף לכך עד כה רק בהשתלטות על עמוד סטטוסים מצייצים, דומינוס פיצה ובפריצה לחשבון הטוויטר של דובר צה"ל. מרבית המתקפות מנותרות מראש ומטופלות על ידי אנשי מקצוע עוד בטרם פגיעתן.
דינה באר, מנכ"לית משותפת באיגוד האינטרנט הישראלי: "התקפות סייבר הן טרור לכל דבר ועניין שמטרתן להפעיל לחץ פסיכולוגי על ישראל ולהאט את תשתיות הרשת ולפגוע באורח החיים התקין בישראל. התקפות בסגנון 'מניעת שירות '(dDos) מתרחשות לעיתים תכופות ואיגוד האינטרנט הישראלי מתמודד ומטפל בהן מדי יום בהצלחה ובמקצועיות".