חזרה לעמוד הקודם

קמפיין: 'אף אחד עוד לא הצטער על טוקבק שהוא לא העלה'

  • בצעד יוצא דופן, חברו השחקנים המשמעותיים באינטרנט הישראלי לקמפיין הסברה משותף בהובלת איגוד האינטרנט הישראלי למיתון השיח האלים ברשת. סיסמת הקמפיין: "אף אחד עוד לא הצטער על טוקבק שהוא לא העלה"
  • עו"ד יורם הכהן, מנכ"ל איגוד האינטרנט הישראלי: "ימים אלו של עשרת ימי התשובה, מעניקים לכל אחד מאתנו הזדמנות לאמץ החלטות קטנות שיכולות לחולל שינוי גדול. לצורך כך התאגדו השחקנים המשמעותיים באינטרנט בארץ יחד עם איגוד האינטרנט הישראלי בקריאה: בואו נחשוב פעמיים לפני העלאת תגובה שעשויה לפגוע, בואו נמתן את האלימות ונתחיל שנה עם שיח מכבד".

בצעד יוצא דופן, חברו השחקנים המשמעותיים באינטרנט הישראלי, בהובלת איגוד האינטרנט הישראלי, לקמפיין הסברה משותף כנגד אלימות ברשת. הקמפיין קורא לשיח מכבד והימנעות מהסתה במרחב הדיגיטלי תחת הסיסמא: "אף אחד עוד לא הצטער על טוקבק שהוא לא העלה – פותחים שנה מכבדת ברשת". מועד העלייה לאוויר אינו מקרי, והקמפיין יתפרסם ברשת במשך כל עשרת ימי התשובה – מראש השנה ועד למוצאי יום כיפור. למשימת ההסברה נרתמו השחקנים המשמעותיים באינטרנט הישראלי: Facebook, Google, NRG, YNET, The Marker, ביזפורטל, גלובס, הארץ, וואלה!NEWS, ישראל היום, כלכליסט, מאקו, נענע 10 ותפוז אנשים.

הקלקה על הפרסום תפנה את הגולש לדף נחיתה ייעודי באתר איגוד האינטרנט הישראלי, (www.safe.org.il), אשר ירחיב על הצורך והאופן בו ניתן להתמודד עם האלימות וההסתה ברשת. אפקטיביות המהלך תימדד על ידי חברת Buzzilla.

הבסיס ליוזמה הוא סקר שערך האיגוד לפני מספר חודשים, בו השיבו 45% מהנשאלים כי היו נמנעים מלכתוב או לשתף תוכן פוגעני אילו היו עוצרים לחשוב 10 שניות לפני השליחה. 77% מהנשאלים שדווחו על כתיבת מסר פוגע, ענו שהיו מנצלים הזדמנות אם הייתה ניתנת להם כדי למחוק דברים פוגעים שכתבו. בעקבות נתונים אלו סבורים באיגוד כי באמצעות הסברה והתאמות בשיטת הטוקבקים, ניתן להוביל שינוי משמעותי במרחב הדיגיטלי.

איגוד האינטרנט הישראלי רתם את כל השחקנים המשמעותיים לפעול בשיתוף פעולה למען צמצום האלימות בזירה הדיגיטאלית, תוך שימת דגש על הקריאה למתן את השיח המתלהם בתגובות ברשת.

איגוד האינטרנט הישראלי מפעיל כשירות לציבור, קו סיוע לאינטרנט בטוח. צוות הקו נותן מענה בנושאים כמו: שיימינג, פריצה לחשבון דוא"ל/ פייסבוק, בריונות ברשת, קבוצות שנאה, ניסיון הונאה, דואר זבל (spam), לשון הרע, תוכן פוגעני, התחזות וזיוף. צוות הקו מטפל במאות פניות בחודש. כמחציתן קריאות לעזרה מצד כאלו שתוכן פוגעני שנכתב כלפיהם שיבש את חייהם והפך אותם לבלתי אפשריים.

הקו מוכר כגורם למאבק באלימות ברשת על ידי פייסבוק, Google, טוויטר, ואתרים ופורטלים ישראלים ומסייע לציבור הגולשים בטיפול בתכנים פוגעניים. הוא פועל בשיתוף עם משרדי ממשלה, המשטרה, גופים ציבוריים וארגוני תמיכה. לצד הפעלת הקו נעשית גם פעילות של הרצאות והדרכה בנושא גלישה בטוחה בארגונים ומקומות עבודה ובקרב הורים, מחנכים ובני נוער. לכל פנייה או שאלה ניתן לפנות לקו באחת מדרכי ההתקשרות המצורפים.

עו"ד יורם הכהן, מנכ"ל איגוד האינטרנט הישראלי: "עשרת ימי התשובה, מעניקים לכל אחד מאתנו הזדמנות לאמץ קוד התנהגות במרחב הדיגיטלי אשר יחסוך לעצמו בקשת סליחה ביום כיפור. לצורך כך התאגדו כל הפלטפורמות הגדולות הנוכחות באינטרנט הישראלי, ביחד עם איגוד האינטרנט הישראלי בקריאה: "בואו נחשוב פעמיים לפני העלאת תגובה פוגעת, בואו נמתן את האלימות ונתחיל שנה עם שיח מכבד". בשנה הקודמת חווינו הסלמה באלימות המילולית ברשת והקמפיין הזה הוא צעד משמעותי למאבק בתופעה. הנכונות המשותפת מעידה על הצורך להתמודד עם בעיה חברתית רחבת היקף ובצורך לעקור אותה מהשורש. "ביכולת של כל אחד ואחת מאתנו להפוך את המרחב הדיגיטלי לטוב יותר על ידי לקיחת אחריות, לא לשתף ולא להשתתף באלימות ברשת".

לפנייה לקו הסיוע לאינטרנט בטוח