חזרה לעמוד הקודם

דיירקט: אפליקציית המסרים של אינסטגרם

תכירו: עדיין לא בשימוש מלא, אבל כרגע הושק כפיילוט בשש מדינות ברחבי העולם: צ'ילה, פורטוגל, איטליה, טורקיה, אורוגוואי וגם ישראל ביניהן.

מסך הפתיחה של Direct הוא מסך המצלמה, בדומה מאוד לאופן שבו מתחילים שימוש באפליקציית סנאפצ'ט. המגזין The Verge ציין את שלושת הפיצ'רים המרכזיים כמצלמה, פרופיל ותיבת ההודעות, בתוספת ארבעה פילטרים ייחודים וכמובן האפשרות לחזור לאינסטגרם.

כהורים לילדים, חשוב שתכירו את השם ותדעו שהאפליקצייה הזו דומה לכל אפליקציית מסרים והודעות פרטיות, ולכן חשוב להדגיש לילדים כי גם עליה חלים כל אמצעי הזהירות שאתם מבקשים מהם לנקוט באפליקציות אחרות:

  • להכיר את תכונותיה של האפליקציה ולהגדיר את כל ההגדרות שישמרו עלינו.
  • להקפיד שהתמונות שאנחנו מצלמים ושולחים יהיו כאלו שלא נצטער עליהן. להזכיר להם שוב שתמונה במרחב המקוון היא נצחית.
  • לשלוח תמונות שלנו רק למי שאנחנו מכירים.
  • לחסום את מי שאנחנו לא מכירים. במרחב הפתוח נמצאים סוגים שונים של אנשים שעלולים לנצל את הפלטפורמה לרעה.
  • לדווח להורים על כל חוויה לא נעימה. ואפשר כמובן גם לדווח בתוך האפליקציה או לגורם שיכול לסייע כמו צוות נטיקה.

למידע נוסף על אפליקציית דיירקט- וואלה NEWS