יוג'ין קספרסקי: " כל ארגון נתון למתקפות סייבר מאות פעמים מדי יום וחלק מהארגונים אף לא מודעים לכך"
נשיא איגוד האינטרנט הישראלי הודיע הבוקר על כוונת האיגוד להקים את מרכז המידע לאבטחת מידע והתגוננות מפני מתקפות סייבר
מנכ"ל משרד התקשורת, עדן בר טל: משרד התקשורת משקיע משאבים עצומים להתגוננות מפני מתקפות סייבר
הבוקר התקיים מפגש ראשון מסוגו של פורום מומחים ומקבלי החלטות בהשתתפות מומחים ובכירים מהממשל ומחברות לאבטחת מידע, בהובלתו של יוג'ין קספרסקי
"יש מחסור עצום במהנדסים לאבטחת מידע" הסביר הבוקר יוג'ין קספרסקי במסגרת מפגש פורום מקבלי החלטות בנושא סייבר טרור שאורגן והופק על ידי איגוד האינטרנט הישראלי. בפורום נכחו מומחים ובכירים מהממשל ומחברות לאבטחת מידע, בהובלתו של יוג'ין קספרסקי (Eugene Kaspersky), מייסד ומנכ"ל חברת אבטחת המידע קספרסקי (Kaspersky Labs), שמבקר בארץ.
לנוכח איומי הסייבר ההולכים ומתרבים בעולם, ובהמשך לגלי תקיפות הסייבר בישראל כינס הבוקר איגוד האינטרנט הישראלי שולחן עגול, שמטרתו לדון בדרכי ההתגוננות והתמודדות הציבור אל מול איומיי הסייבר. בתחילת המפגש הכריז נשיא איגוד האינטרנט הישראלי, ד"ר אלון הסגל, מל"א, על כוונת האיגוד להקים את מרכז המידע לאבטחת מידע והתגוננות מפני מתקפות סייבר. המרכז יכיל דרכי ההתגוננות, מדריכים, חדשות, התראות והנחיות לציבור הרחב ולמנהלי אתרים. מטרתו היא להעלות את המודעות בקרב הציבור לנושא ולצמצם את הנזקים העלולים להיגרם ממתקפות הסייבר לסוגיהן.
עדן בר טל, מנכ"ל משרד התקשורת שנכח באירוע, הסביר כי "התגוננות מפני סייבר טרור נמצאת על סדר היום של גופים מסחריים וציבוריים. גם במשרד התקשורת מודעים לכך ומשקיעים משאבים עצומים להתגוננות מפני מתקפות סייבר. מפגשים מעין אלה חשובים על מנת ללמוד מהמומחים מהארץ ומחו"ל."
יוג'ין קספרסקי הסביר לנוכחים כי כל ארגון מסחרי או ציבורי מותקף מאות פעמים מדי יום ביומו וחלק מהארגונים אף לא מודעים לכך. קספרסקי ציין כי באמצעות שלושה צעדים ניתן להגדיל את היכולת להתגונן מפני התקפות סייבר; "בשלב הראשון יש לעודד לימודי הנדסת אבטחת מידע במוסדות האקדמיים, יש מחסור עצום של מהנדסי אבטחת מידע בעולם. כמו כן, חשוב להדריך את העובדים בארגונים כיצד בדרכים פשוטות ניתן להתמודד עם האיום. זו הדרכה קצרה שיכולה להציל ארגון מנזקים חמורים תוך העלאת המודעות בקרב העובדים." השלב האחרון, לפי קספרסקי, הוא "יצירת שיתופי פעולה בין גופים ממשלתיים וגופים עסקיים באופן מקומי ובינלאומי. בנוסף, חשוב לקיים מפגשים כאלה, כמו שאנו עושים כאן עכשיו, על מנת ללמוד וליצור שיתופי פעולה בין ארגוניים."
ד"ר אלון הסגל, נשיא איגוד האינטרנט הישראלי, מל"א: "אני מקווה שנוכל ליצור פה היום תשתית לשיתופי פעולה אודות סייבר טרור ולשמור על תקשורת והמשכיות בהתאם להתפתחויות לטובת הציבור בישראל. אני מחזק את דבריו של מר קספרסקי אשר הדגיש הבוקר את חשיבותו של האיגוד, כגוף ללא מטרת רווח, המסוגל לבצע אינטגרציה בין גופים ממשלתיים וגופים עסקיים לטובת האינטרס הציבורי, וליצור שיתופי פעולה לטובת כלל הציבור בישראל, וקורא לגופים נוספים להצטרף."
בין המשתתפים נכחו גם: אבי וייסמן יו"ר הפורום הישראלי לאבטחת מידע; ניר חינסקי מנהל תחום ענן ומומחה ה-Security, מיקרוסופט ישראל; גיא גוזנר ראש תחום מוצרי אבטחה צ'ק פוינט; נעמה הניג ממשרד התקשורת; יוסף לוי מח' אבטחת מידע משטרת ישראל; יפית כץ- רובין מנהלת ענף תוכנה וסייבר, מוני גבעול, מנהל אבטחת מידע TGS; מכון היצוא; חיים דרור, מומחה אבטחת מידע, לשעבר – במשרד רוה"מ, חיים דרור מנכ"ל חברת קיוריטי, יאיר בר טוב, מומחה ויועץ סייבר בינלאומי, ישי אלינסון, ויזדום גרופ, פרופ' עירד בן גל מנכ"ל חברת C-B4, פרופ' רחל סויסה מוסד "שמואל נאמן", בטכניון וכמובן הנהלת איגוד האינטרנט המובילים את הדיון, בהם: ד"ר אלון הסגל (מל"א) נשיא האיגוד, וניר קפלושניק מנכ"ל האיגוד.