חזרה לעמוד הקודם

סקר מיוחד ליום האינטרנט הבטוח: כל אדם שלישי נתקל בבריונות ברשתות החברתיות

 

81% מההורים חושבים שהגלישה באינטרנט לא בטוחה עבור ילדיהם; כשני שליש מהנשאלים עוקבים אחר הרגלי הגלישה של ילדיהם אך רק 8% מהנשאלים ייפנו לרשויות במקרה שייתקלו בתוכן פוגעני

 

הסקר נערך על ידי איגוד האינטרנט הישראלי לקראת יום האינטרנט הבטוח שיצוין ביום שלישי ה-11/2 במטרה לקדם מודעות לרשת וגלישה בטוחה

סקר מיוחד שערך איגוד האינטרנט הישראלי לקראת יום האינטרנט הבטוח שיצוין השבוע ביום שלישי (11.2) חושף כי 81% מכלל האוכלוסייה חושבים כי הרשת היא מקום לא בטוח עבור ילדים ובני-נוער. על פי המדגם, ההורים סבורים כי האיום העיקרי בגלישה הוא חשיפה לתכנים פורנוגרפיים. מיד לאחר מכן הם מציינים את החשש מהטרדה מינית ברשתות החברתיות ולאחריו מדרגים חרמות, בריונות מילולית וחשיפה לאלימות. לאור חששותיהם של ההורים, לא מפתיע לגלות כי 65% מצהירים על כך שהם מעורבים ומפקחים במידה רבה ואף יותר על אופן השימוש של ילדיהם ברשת האינטרנט. זאת, אגב, עליה יפה משנה שעברה אז רק 37% מההורים היו מעורבים בשימוש של ילדיהם באינטרנט.

יום האינטרנט הבטוח הינו יום בינלאומי אשר נועד להגביר את המודעות לתופעות הלוואי בשימוש הגובר באינטרנט וברשתות החברתיות. איגוד האינטרנט הישראלי מפעיל במהלך כל השנה את קו הסיוע לאינטרנט בטוח, הנותן מענה מקיף בנושא שימוש נבון ברשת ומסייע גם במקרים של חשיפה לא מבוקרת לפורנוגרפיה קשה, פריצה למחשבים, אובדן פרטיות באינטרנט ופרצות אבטחה. ממצאי הסקר בחנו גם את היקפי השימוש ברשתות החברתיות פייסבוק עם 86% מהמשיבים, עדיין ממוקמת בראש, 26% ממשתתפי המדגם משתמשים ברשת שיתוף התמונות אינסטגרם ובטוויטר מצייצים 17% בלבד.

בין הנתונים עולה עוד כי אחד מכל שלושה נשאלים (32%) נתקל בתופעה של בריונות בפייסבוק או ברשת חברתית אחרת. 61% מהנשאלים השיבו כי אינם חשים מוגנים בשימוש באינטרנט ושהם בעצמם חשופים לסכנות.

32% מהנשאלים ציינו כי הם מכירים באופן אישי אדם שפרצו לו לחשבון האישי, 17% מהנשאלים הכירו אדם שסבל מאלימות מילולית והטרדה ו-12% הכירו אדם שפרטיותו נפגעה ותמונותיו הופצו ללא אישור או ידיעתו.

הסקר בדק גם כיצד יגיבו הנשאלים לתוכן פוגעני ברשת וחשף את רמת האמון של האזרח בטיפול באלימות ברשת על ידי הרשויות – 8% בלבד אמרו כי ייפנו לרשויות ואילו 43% יטפלו בבעיה בעצמם באמצעות פניה למנהלי האתר (36%) או באמצעות פניה ישירה לפוגע (7%), 33% יתעלמו לחלוטין מהתוכן הפוגעני 17% ישתפו חבר ו-13% כלל לא יודעים מה יעשו.

הסקר השנתי של איגוד האינטרנט הישראלי בחן עמדות בקרב מדגם מייצג של 506 משיבים ונערך על ידי חברת "ZETA TOOLS".

יוזמת הסקר, עו"ד מי-טל גרייבר שוורץ, מנהלת עמותת איגוד האינטרנט הישראלי, הגיבה לממצאים: "ברשת האינטרנט דברים מדהימים. אנחנו לא יכולים לתאר היום את חיינו ללא אינטרנט. עם זאת, העלייה בהיקף הפגיעות ובעיקר – החשיפה שלהן בכלי התקשורת מובילה לכך שהמודעות לתופעות הלוואי של הרשת גוברת ואנו עדים לכך בתוצאות הסקר. אני מאוד שמחה שההורים מבינים את החשיבות של נושאים אלו וקוראת להם להמשיך ולהגביר את נוכחותם ומעורבותם בכל הנוגע להרגלי הגלישה של ילדיהם ברשת. האיגוד ממשיך בפעילותו העיקשת על מנת לעודד שימוש מושכל באינטרנט וברשתות החברתיות ובסיוע ותמיכה לנפגעים מתופעות הלוואי של הרשת. קו הסיוע לאינטרנט בטוח זמין לכלל פניות הציבור ויעניק הדרכה וסיוע במקרים של פגיעה ברשת וכיצד לגלוש באינטרנט ללא דאגות."

לפנייה לקו הסיוע לאינטרנט בטוח