חזרה לעמוד הקודם

שני חברים חדשים בוועד המנהל של איגוד האינטרנט הישראלי

ארוד בליסה ורועי בסר מצטרפים לוועד המנהל של איגוד האינטרנט הישראלי (ע"ר). פרופ' קרין נהון ובת-שבע אנגלברג-בר ממשיכות לכהונה נוספת.
הליך הבחירות לוועד המנהל של איגוד האינטרנט הישראלי (ע"ר) לשנת 2018, הסתיים בבחירתם של ארבעה חברי ועד מנהל: פרופ' קרין נהון, המשמשת כנשיאת איגוד האינטרנט ובת-שבע אנגלברג-בר אשר נבחרו לכהונה נוספת, וכן חברי האיגוד ארוד בליסה ורועי בסר אשר נבחרו לראשונה.

הוועד המנהל של איגוד האינטרנט הישראלי אמון על התוויית המדיניות והאסטרטגיה של האיגוד, מטרותיו ופעילותו. הוא כולל שבעה חברים ותקופת הכהונה של כל חבר ועד הינה שלוש שנים. כל חברי הוועד המנהל מכהנים בתפקידם בהתנדבות.
ארוד בליסה (30) הוא מוביל תחום מדעי החיים והבריאות במחלקת הסטארטאפים של Deloitte. ארוד ייסד במשותף את ארגון Wize (המקדם מדע, יזמות, חדשנות וטכנולוגיה לקהל הרחב בישראל) ומכהן בוועד המנהל של הארגון, ואת עמותת בוגרי 8200, שם הוא גם מנהל הדיגיטל. ארוד הוא בוגר תואר ראשון ושני בלימודי משפטים מאוניברסיטת תל-אביב .
רועי בסר (45) עוסק בהגנת סייבר למעלה מ-20 שנים. הוא מוסמך על ידי מערך הסייבר הלאומי ומכון התקנים כבודק תאימות סייבר לשרשרת אספקה. מפתח ומלמד קורסים טכנולוגיים באקדמיה. רועי מגיע לאיגוד האינטרנט מתוך מטרה לקדמו כאוטוריטה מקצועית וכתובת עבור המשתמש הביתי על ידי הנגשה של מידע טכני, התראות והנחיות המתקבלות ממערך הסייבר הישראלי ומהרשות לפרטיות.
פרופ' קרין נהון מכהנת כנשיאת איגוד האינטרנט הישראלי (ע"ר) מזה שנתיים. היא חוקרת, מרצה ופעילה ציבורית, ומכהנת כפרופסור-חבר במרכז הבינתחומי הרצליה ובאוניברסיטת וושינגטון. נהון נבחרה לאחת מ-100 האנשים המשפיעים בישראל ע"י דה-מרקר, ולאחת מ-50 הנשים המשפיעות ע"י פורבס. היא חיברה עשרות מאמרים אקדמיים, וספרה Going Viral שחוקר את התהליך של וירליות של המידע והשפעתו על החברה זכה בפרס האגודה הבין לאומית למדעי המידע (ASIS&T), פרס פינקלר, ופרס הספר המצטיין של איגוד הספרנים בארה״ב. פרופ׳ נהון הינה קול בולט ציבורית בתחומים הקשורים לאינטרנט ולחברה – בין השאר מייעצת לוועדות בכנסת, מייצגת את ישראל בפורומים בין-לאומיים, ומכהנת גם כחברת הוועד המנהל בעמותת ויקימדיה והתנועה לחופש המידע.
בת-שבע אנגלברג-בר ניהלה עד לאחרונה את יישומי אינטרנט ואתר הבית של האוניברסיטה הפתוחה, ועוסקת רבות בקידום נושא הנגשת האתרים – הן בהיבט של סיוע למנגישי אתרים בכל הקשור לחקיקה והתקנות בנושא והן בהיבט הטכני של תהליך ההנגשה. היא בעלת תואר שני בכלכלה ותואר ראשון משולב כלכלה ומדעי המחשב. בנוסף לכהונתה בהתנדבות באיגוד האינטרנט הישראלי, היא חברה במספר ועדות במכון התקנים הישראלי (בעיקר בנושאי נגישות), במרכז לחקר חדשנות בטכנולוגיות הוראה ובוועדה המארגנת של כנס צ'ייס.

איגוד האינטרנט הישראלי (ע"ר) הוא עמותה המופקדת על ניהול תשתיות בליבת האינטרנט בישראל: מרשם שמות המתחם (ccTLD) – בסיומת הלאומית il. ומחלף האינטרנט הישראלי (IIX). היא גוף ניטרלי, ללא מטרות רווח, הפועל ללא שיקולים פוליטיים או מסחריים, וכך היא מנהלת את התשתית. בנוסף מקדם האיגוד יוזמות מדיניות ציבורית המשפיעות על החיים הדיגיטליים של אזרחי ישראל ותושביה, ופועל מול מקבלי החלטות וגורמי מדינה למען שמירת אופיו של האינטרנט בישראל פתוח, נייטרלי, נגיש, שוויוני ובטוח לכלל החברה הישראלית. האיגוד הוא הסניף הישראלי של איגוד האינטרנט העולמי (ISOC), ומייצג את קהילת האינטרנט הישראלית בקהילה העולמית במגוון פורומים בינלאומיים.
ההצבעה בהליך הבחירות התבצעה באינטרנט בפיקוח ועדת בחירות, המורכבת גם היא מחברי עמותה מתנדבים, הגוף המבקר והיועץ המשפטי של העמותה. הוועדה ליוותה את הליך הבחירות משלב הגשת הצעות המועמדים, בדיקת כשירותם ועמידתם בתנאים הקבועים בתקנון, ופיקוח על הליך הבחירות.

פרופ' קרין נהון, נשיאת איגוד האינטרנט: "בשנים האחרונות, איגוד האינטרנט הישראלי חזר והוכיח כי הוא אחד הגופים הייחודיים בישראל, אשר מחד גיסא מנהל תשתיות טכנולוגיות מרכזיות של האינטרנט בישראל, ומאידך גיסא מייצג את האינטרס הציבורי באינטרנט חופשי ללא תלות בבעלי הון או ממשל. אני שמחה על הצטרפותם של ארוד ורועי לוועד המנהל, והמשך כהונתה של בת שבע, ומצפה לתרומתם במסגרתו. אני משוכנעת שיחד נמשיך לקדם את מרחב האינטרנט כמרחב פתוח, חופשי ושוויוני, במקביל לחיזוק והעצמת מערך התשתית של מרחב IL ו-IIX."
למידע נוסף באתר האיגוד www.isoc.org.il