החזירו אותם הביתה עכשיו

הנגשת תוכן באתרי משרד החינוך לשפה הערבית

  • מבוא

    אתר משרד החינוך פועל על פלטפורמה חיצונית לאתר השירותים והמידע הממשלתי gov.il ועל כן לא נכלל במדד הנגשת מידע ושירותים ממשלתיים לחברה הערבית 2021 ובבדיקת ההמשך במדד ההנגשה לאתרים ושירותים ממשלתיים 2023. משרד החינוך אחראי על מערכת החינוך בישראל, גנים, בתי ספר, השכלה גבוהה וחינוך בלתי פורמלי. תקציב משרד החינוך הוא הגבוה ביותר מבין המשרדים הממשלתיים.

  • מה בדקנו

    הבדיקה בוצעה בסוף יוני 2023, והיא כללה 12 אתרים ו- 23 חשבונות מדיה חברתית אותם מפעיל משרד החינוך, המספקים מידע ושירותים במגוון תחומים להורים, לתלמידים, לעובדי הוראה, למוסדות חינוך, לרשויות וכד׳. רשימת האתרים והמדיות החברתיות נערכה על סמך חיפושים במנועי חיפוש, חיפושים בפלטפורמות השונות, בדיקת הודעות ופרסומים לתקשורת, בטלגרם ועוד. הבדיקה אינה כוללת את האפליקציות אותן מפעיל משרד החינוך.

  • אתרים ופורטלים

    בדקנו את רמת ההנגשה לשפה הערבית של האתרים והמדיות החברתיות לפי מספר פרמטרים, לגבי האתרים נבדק לגבי כל אחד מהם האם יש בו סרגל שפה, כלי הנמצא בד״כ בתפריט האתר המאפשר למשתמש להחליף את שפת האתר, והאם האתר מספק גם תוכן בשפה הערבית.

    לאתרים אשר מתקיימת לגביהם הבדיקה הראשנה, כלומר: יש בהם סרגל שפה ומספקים תוכן בערבית, בדקנו מהי רמת ההנגשה לשפה הערבית, וזאת ע״י השוואה כמותית של התוכן בין האתר בערבית לאתר בעברית.

  • מדיה חברתית

    לגבי חשבונות המדיה החברתית, איתרנו את חשבונות המדיה החברתית בשפה העברית ובדקנו האם המשרד מפעיל חשבונות מדיה חברתית בשפה הערבית, המקבילים לחשבונות בשפה העברית. אם לא, בדקנו האם נוהגים לפרסם תכנים בשפה הערבית או תרגום לערבית לתכנים בשפה העברית, כך ביוטיוב בדקנו האם צורפו לסרטונים בעברית קבצי תרגום לערבית, ובפייסבוק האם נעשה שימוש בפונקציית הרב לשוניות בפרסום פוסטים, המאפשרת הגדרת טקסט לפוסט במספר שפות ופייסבוק יציג את הטקסט המתאים לפי שפת המשתמש, כמו כן נבדק האם מפורסמים מעת לעת תכנים בשפה הערבית.

כל הבדיקות נעשו בצורה ידנית ע״י צוות בעל מיומנות גבוהה בשימוש באינטרנט.

אתרים ופורטליםמדיה חברתיתקישורים