תעמולת הבחירות לכנסת 2019 מלווה בשימוש באמצעים חדשים ברשתות חברתיות – פרופילים פיקטיביים ורשתות בוטים. אלה מעוררים חשש להתערבות גורמים זרים בבחירות (בדומה למצב שנוצר בבחירות האחרונות לנשיאות ארה"ב) ויש בו כדי להפריע לניהולה ההוגן של תעמולת הבחירות ולערער את האמון בהליך הדמוקרטי.
גורמים שונים בחברה האזרחית (לרבות אנשי אקדמיה ומומחי טכנולוגיה) פועלים בתקופה האחרונה במאמץ לזהות פרופילים פיקטיביים ורשתות בוטים העלולים להפריע לניהולן התקין של הבחירות. כחלק ממהלכים אלה, היה האיגוד שותף בהאקתון "פרויקט הבוטים הגדול" שנערך באונ' חיפה, אשר מטרתו לפתח סט של כלים בקוד פתוח שיאפשרו לחוקרים ולאקטיביסטים לזהות את הפעילויות הללו ולנסות להתחקות אחרי מפעיליהן כמו גם להעלות למודעות של משתמשי הרשת את קיומם של גורמים המבקשים להשפיע על התודעה שלהם באמצעים שונים. מאמץ זה ואחרים הביאו לזיהויים של מספר פרופילים פיקטיביים ורשתות בוטים רבים.
בשל כך, פנו איגוד האינטרנט הישראלי, המרכז למשפט, טכנולוגיה וסייבר באוניברסיטת חיפה וגורמי חברה אזרחית נוספים ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית, כב' השופט מלצר, בבקשה למנות בעל תפקיד מטעמו אליו ניתן יהיה להעביר לטיפולו דיווחים על רשתות ופרופילים שמתגלים.