לרגל ציון 20 שנה לרצח רבין, פרויקט דו"ח השנאה של קרן ברל כצנלסון ניטר את השיח ברשת בשנה האחרונה סביב רבין. באמצעות חברת המחקר Vigo, העוסקת בניטור, מחקר ומערכות טכנולוגיות לניהול השיח ברשת, נוטרו 90 אלף שיחות ברשת שכללו התייחסות ליצחק רבין.
מן השיחות והאזכורים עולה כי תיאוריות הקונספירציה סביב הרצח ממשיכות להדהד- 41% מהגולשים עסקו בתיאוריות קונספירציה ובטענה כי לא נמסר לציבור כל המידע על הרצח.
מתוך 22,000 שיחות שתמכו בתאוריות הקונספירציה- 9000 גולשים סבורים שיגאל עמיר חף מפשע ורובם טוענים כי השב"כ אחראי לרצח, המאבטח של רבין או אפילו פרס ישירות. 1800 מהגולשים אף קראו לשחרורו של עמיר או דיברו על הרצח כהישג חיובי.
דברי הסתה שמזכירים את התקופה שקדמה לרצח, עדיין מופיעים ברשת החברתית- 4,000 פוסטים שנכתבו בשנה האחרונה כללו ביטויי שנאה כמו "רבין בוגד" ו- "פושעי אוסלו". הם נכתבו ברשת החברתית ע"י פרופילים מזוהים ואמיתיים- כלומר, המסיתים אינם מרגישים צורך להסתתר.
17% מהגולשים בלבד עסקו במורשת של רבין וחסרונו במפה הפוליטית ובחברה הישראלית.
20% מהשיחות עסקו בממשלת רבין כממשלת השמאל האחרונה.
רביב טל, מנכ"ל Vigo: "רבין הפך לסמל במדיה החברתית, עם היקף אזכורים גבוה יותר מכל איש ציבור שהלך לעולמו. עם זאת, מרבית האזכורים אינם משמשים לזיכרון ולמורשת – כי אם לשימוש פוליטי, חברתי ואישי – שבו רבין נתפס כמושג ולא כאדם. מרבית הגולשים רואים ברבין סמל לנקודת מפנה חשובה בהסתה ובאלימות. לכן, מפתיע שלמרות ראייה זו נמצאו ברשת פוסטים רבים כל-כך, שממשיכים ללבות את ההסתה והגזענות, מבלי שיוקיעו אותם".
*תאריך פרסום הדוח המדויק אינו ידוע.