חזרה לעמוד הקודם

סקר איגוד האינטרנט הישראלי: השיח האלים ברשתות החברתיות

סקר חדש של איגוד האינטרנט הישראלי (ע"ר) בדק עד כמה נתפסת רשת האינטרנט בישראל כבמה לשיח אלים, משסה ופוגעני, כיצד מתמודדים הישראלים עם השיח ברשת ומי לדעתם אחראי למצב. הסקר בוצע על ידי חברת גיאוקרטוגרפיה במהלך חודש דצמבר 2020 באינטרנט וענו עליו 700 משיבים, בגילאי 18 ומעלה, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסיה ביישובים היהודים וערבים במדינת ישראל (גולשי אינטרנט).

להלן נתונים מתוך הסקר:

  • 86% מבין הנשאלים טענו כי הם חשים שהשיח המתנהל היום ברשתות החברתיות הוא אלים ו-66% מהנשאלים אמרו כי הם חשים שהשיח ברשתות היום קיצוני יותר משהיה לפני משבר הקורונה.
  • אחד מכל חמישה (כ-20%) מהנשאלים בסקר שחווה פגיעה ברשת סיפר כי הוא חסם את הפוגע, 9% דיווחו לרשת החברתית ו-5% פנו למשטרה. כ-7% מהנשאלים בחרו להתעלם ולא עשו כלום בנידון.
  • 53% דיווחו כי הם נמנעים או מנסים להימנע מפרסום תגובות ברשת מחשש לתגובות אלימות. 65% אמרו כי הם חושבים פעמיים לפני כל פרסום ברשת. כרבע מהנשאלים סבורים כי רשתות חברתיות קיימות כדי שיהיה ניתן להתבטא בהן באופן חופשי.
  • על השאלה מה ניתן לעשות כדי למתן את השיח ברשת השיבו 63% כי חסימת מגיבים אלימים תסייע בכך אך הם סבורים כי חסימה שכזו צריכה להתבצע על ידי הפלטפורמות או מנהלי הקבוצות – ולא על ידי גורמים מוסדיים או ממשלתיים. כ-38% סבורים כי יש להטיל את האחריות למיתון השיח האלים על הרשתות החברתיות וכ-32% סבורים כי יש להגביל את פעילות הרשתות החברתיות. 22% השיבו כי יש להתעלם מהמתסיסים וחמישה אחוזים אמרו כי יש להגיב להם באותה הלשון.
  • 80% מבין הנשאלים בסקר סבורים כי השיח של אנשי ציבור ופוליטיקאים ברשתות החברתיות הוא אלים ו-86% חושבים כי השיח האלים ברשתות גורם לשסע בציבור. 47% טוענים כי אנשי ציבור לא צריכים לחסום מגיבים משום שכל תגובה המופנית אליהם היא לגיטימית.
  • כ-82% מהנשאלים אמרו כי הם מעוניינים שיוקם גוף שתפקידו יהיה לבחון ולהחליש את עוצמת השיח האלים ברשתות.

לחץ כדי לחזור לעמוד הראשי של סקרי איגוד האינטרנט

קישורים לנתונים ופרסומים נוספים: