חזרה לעמוד הקודם

פתח תקווה גולשת בטוח

עם פתיחת אירועי הקיץ לנוער עיריית פתח תקווה חונכת את מגלשת המים הארוכה בעולם

במסגרת שיתוף הפעולה, העירייה תפיץ חומרי הסברה במוקדי הבילוי של בני הנוער ובכל רחבי העיר עם הכותרת 'לא משתפים ולא משתתפים באלימות ברשת', ובהם פרטים ליצירת קשר עם קו הסיוע לאינטרנט בטוח מבית איגוד האינטרנט הישראלי, במקרים שונים של פגיעה ברשת. מתחילת שנת 2015 התקבלו בקו 2,774 פניות בכל התחומים הקשורים לפגיעות ברשת – שיימינג, פריצה לחשבונות, הפצת תכנים פוגעניים, וגם במקרי אלימות וניצול מיני ברשת. במקביל, ידריכו נציגי קו הסיוע השבוע את רכזי המתנסים העירוניים, מתוך מטרה להכיר להם את המרחב בו הילדים ובני הנוער שוהים ולתת להם כלים ליצירת סביבת גלישה בטוחה, לאיתור ילדים במצוקה, והסבר על אפיקי הדיווח וההתערבות הנדרשים במקרים של פגיעה ברשת. בהמשך ייערכו הדרכות גם לכל אנשי העירייה וצוותי החינוך בעיר. עם פתיחת שנה"ל ייכנס הנושא כחלק מבחירת תלמידי כיתה י' למחויבות החברתית.
במהלך הקיץ עיריית פתח תקוה תקיים שלל אירועים לילדים, בני נוער ומבוגרים. בימי שלישי יתקיימו בגינות ברחבי העיר "שלישי קייצי", בימי שני יתקיימו בפארק הגדול "לילות לבנים" בין השעות 21:00-02:00

אורנה היילינגר, מנהלת מרכז נטיקה, המתפעל בין היתר את קו הסיוע: "עיריית פתח תקווה היא הראשונה להבין שביכולתה לדאוג לרווחת כל תושביה – צעירים ומבוגרים כאחד, גם במרחב הדיגיטלי. שיתוף הפעולה מאפשר לנו לפנות לתושבי העיר ולעורר בהם את המודעות כיצד ניתן להימנע ולמנוע אלימות ברשת, ולדעת שיש גם למי לפנות בנושא."

סרטים, אטרקציות, מתחם ובו מאהל גדול עם פינות ישיבה אלטרנטיביות, עמדת די ג'י ועוד. במקביל, לאורך כל הקיץ יתקיימו אירועים בעלות 10 ש"ח והטבות לבני נוער במסגרת "נוער 10", וכן הצגות והטבות לילדים ב 10 ש"ח במסגרת "ילד 10", הטבות ייחודיות לתושבי העיר ביוזמת ראש העיר איציק ברוורמן.

מנהלת מרכז נטיקה של איגוד האינטרנט הישראלי, אורנה היילינגר: "עיריית פתח תקווה היא הראשונה להבין שביכולתה לדאוג לרווחת כל תושביה – צעירים ומבוגרים כאחד, גם במרחב הדיגיטלי. שיתוף הפעולה מאפשר לנו לפנות לתושבי העיר ולעורר בהם את המודעות כיצד ניתן להימנע ולמנוע אלימות ברשת, ולדעת שיש גם למי לפנות בנושא."

מרכז נטיקה של איגוד האינטרנט הישראלי מפעיל כשירות לציבור, קו סיוע לאינטרנט בטוח. הקו נותן מענה בנושאים כמו: שיימינג, פריצה לחשבון דוא"ל/ פייסבוק, בריונות ברשת, קבוצות שנאה, ניסיון הונאה, דואר זבל (spam), לשון הרע, תוכן פוגעני, התחזות וזיוף. לצד הפעלת הקו ישנם פעילות הסברה בנושא גלישה בטוחה בקרב הורים, מחנכים ובני נוער. המרכז פועל במסגרת קואליציה רחבה ובשיתוף עם משרדי ממשלה, המשטרה, גופים ציבוריים וארגוני תמיכה. הוא מוכר כגורם למאבק באלימות ברשת על ידי פייסבוק, גוגל, טוויטר, יוטיוב, אתרים ופורטלים ישראלים, המאפשר לו להסיר במהירות תכנים פוגעניים.

לפנייה לקו הסיוע לאינטרנט בטוח