חזרה לעמוד הקודם

דירוג אבטחת הסייבר של האו"ם 2017

ה- GCI-Global Cybersecurity Index, סקר אבטחת הסייבר של ה-ITU, איגוד הטלקומוניקציה של האו"ם, בוחן את היכולת של המדינות החברות באו"ם, להגן על עצמן מפני מתקפות סייבר.

המוכנות להגנה מפני פשעי סייבר נמדדה על פי חמשת הבסיסים שניסח האו"ם- החוקי- מוסדות החוק והמדיניות הקיימת בנוגע לאבטחה ולפשיעה מקוונת, הארגוני- קיומם של מוסדות וארגונים לאבטחת סייבר, הטכנולוגי- הטכנולוגיה העומדת לרשות המוסדות הממונים על הגנה מפני מתקפות סייבר, שיתופי פעולה- שיתופי פעולה שנוצרו לצורך העניין, ובניית מודעות- קיומם של מחקרים, תכניות חינוכיות וחשיפה של הציבור לנושא.

המחקר נערך במהלך 2016 בקרב 143 מהמדינות החברות באו"ם. בהשוואה לסקר מהשנה שעברה ניתן לראות מגמת שיפור כוללת, אם כי לא הכל המדינות התקדמו באותם התחומים והפערים בין מדינה ומדינה בתחומים שונים, משתנים ממדינה למדינה.

הממצא המעניין ביותר במחקר, היה כי רמת אבטחת הסייבר של מדינה, לא תלוי בעושר שלה, כך למשל המקום הראשון והשני שייכים למדינות עשירות, אבל במקום השלישי ואילך נמצאות גם מדינות פחות עשירות כמו עומאן ומלזיה, עוד לפני צרפת וקנדה. המדינה המחויבת ביותר להגנת הסייבר היא סינגפור, ורק אחריה ארה"ב. במקום השלישי נמצאת מלזיה, ברביעי- עומאן, אח"כ לפי סדר יורד: אסטוניה, מאוריציוס, אוסטרליה, גיאורגיה, צרפת וקנדה.

ישראל מדורגת במקום ה-20 העולמי עם ציון של 0.691.

עוד מציינים ב-ITU, כי לחצי מהמדינות במחקר, אין אסטרטגיה למניעת מתקפות סייבר. יותר ממחצית מהמדינות לא מאמנות את כוחותיהן, למשל את המשטרה, להתמודדות עם משבר סייבר. התמונה המצטיירת מהמחקר מצביעה על כך שאין סטנדרט קבוע להגנת סייבר בקרב מדינות, והפערים הגדולים בין המדינות המפותחות במיקומן באינדקס, מוכיח זאת.

*תאריך פרסום הדו"ח המדויק אינו ידוע.

קישורים לנתונים ופרסומים נוספים: