סקר איגוד האינטרנט הישראלי בקרב האוכלוסיה הכללית בישראל, מאפיין את הרגלי השימוש, התפיסות והעמדות של החברה כלפי האינטרנט. הסקר בוחן את השימושים השונים שהמגזר הכללי עושה באינטרנט (דואר אלקטרוני, קניות, מילוי טפסים וכו'). כמו כן הסקר בוחן מה חושבים על האינטרנט במגזר הכללי- מה מלהיב באינטרנט, האם יש חששות שהשימוש באינטרנט מעורר, ועוד. כמו כן הסקר בוחן את עמדת המגזר הכללי כלפי לימוד כלים לשימוש באינטרנט.
הסקר נערך על ידי מכון סטאטנט בחודש יוני 2016, בקרב מדגם מייצג של 613 משיבים.
תוצאות הסקר ממוינות גם על פי גיל, מגדר, אזור גאוגרפי, ארץ מוצא ומידת דתיות.
מתוך הממצאים:
- 89% מהמגזר היהודי ואחרים בישראל (לא כולל את המגזר הערבי) גולשים באינטרנט. מתוכם 67% גולשים גם המחשב וגם בסלולרי, 13% רק במחשב, ו- 10% רק בסלולר.
- מתוך אלו שאינם גולשים באינטרנט, הרוב מעידים על עצמם כי הם לא רוצים אינטרנט מסיבות דתיות (61%).
- אחוז הנחקרים שהעידו על עצמם כי אינם גולשים באינטרנט היה גבוה יותר באיזור יהודה ושומרון (31%) ובירושלים (20%).
- ל- 82% מהאוכלוסייה הכללית יש טלפון חכם. ליותר גברים מנשים יש טלפון חכם (87% מהגברים לעומת 77% מהנשים).
- רוב הישראלים, 84%, יעדיפו לגלוש באתרי אינטרנט בשפה העברית, גם כאשר מדובר בעולים. כך למשל יותר עולים מברית המועצות לשעבר (51%) יעדיפו לגלוש באתר בעברית מאשר באתר ברוסית (24%). גם רוב העולים מאתיופיה (90%) יעדיפו גלישה בעברית על פני גלישה באתר באמהרית (10%).
- 31% מהאוכלוסייה הכללית בישראל לא מבצעים תשלומים וקיצור תורים באינטרנט. 39% לא ממלאים טפסים באתרים ממשלתיים, ו- 38% כלל לא עורכים קניות והשוואות מכירים ברשת.
- המגזר הכללי מאמין ברובו שיש להדריך את בני ה-60 ומעלה לשימוש באינטרנט- 35% מהנחקרים סברו כך, בעוד 23% ציינו כי יש להדריך ילדים מתחת לגיל 13.
- הנושאים החשובים ביותר ללימוד באינטרנט הם: שימוש במחשב ובאינטרנט באופן כללי- 38%, ולימוד טיפים לשמירה על פרטיות ובטיחות במחשב ובסלולאר- 33%.