בית המשפט דחה את התביעה שהגישה חברת צ'רלטון (זכיינית של ערוץ הספורט), נגד שלושת ספקי האינטרנט הגדולים בישראל בדרישה לזהות ולחסום אתרי אינטרנט המפרים את זכויות היוצרים שלה.
איגוד האינטרנט הישראלי, צורף להליך כידיד בית המשפט (גוף המוכר כמומחה בנושא שנידון ומייצג את קולם של משתמשי האינטרנט) ומברך על ההחלטה, שמונעת יצירת צנזורה פרטית ברשת האינטרנט.
אתמול (31.12.2017), דחה בית המשפט את התביעה שהגישה חברת צ'רלטון נגד ספקיות האינטרנט בדרישה לחסום אתרי אינטרנט. איגוד האינטרנט הישראלי צורף להליך המשפטי כידיד בית המשפט, בשל מומחיותו בנושאים אלה וכמי שמייצג את קולם של משתמשי האינטרנט בישראל.
בתביעה שהגישה דרשה צ'רלטון משלוש ספקיות האינטרנט הגדולות בישראל לזהות ולחסום גישה לאתרים המפרים לטענתה את זכויות היוצרים שלה. עוד היא דרשה שספקיות האינטרנט יפצו אותה בסכום של 10 מיליון שקלים מאחר שהן סירבו למנוע גישה לאתרים אלה על פי דרישה שלה.
בעקבות פסק הדין נמסר מאיגוד האינטרנט :"דחיית התביעה היא הוכחה לחשיבות שיש להקנות לזכות הגישה למידע באינטרנט, ולהגנה על חופש הביטוי. האיגוד השמיע בתביעה זו את קולו של ציבור משתמשי האינטרנט בישראל וסייע בהגנה על זכותו שלא תיחסם שרירותית גישה לאתרים בלא ביקורת שיפוטית קפדנית מראש".
איגוד האינטרנט יוצג בתביעה ע"י עוה"ד חיים רביה ועו"ד יוסי מרקוביץ ממשרד פרל, כהן צדק, לצר, ברץ
(ת"א 13758-04-14 צ'רלטון נ' 012 סמייל טלקום בע"מ ואח')
רקע לפסיקה שניתנה ביום 31.12.2017
באפריל 2014 – הגישה חברת צ'רלטון, הזכיינית של ערוץ הספורט, תביעה נגד ספקי האינטרנט בדרישה לאתר ולחסום באופן שוטף גישה לאתרים המפרים את זכויות יוצרים שלה (אתרים פיראטיים המשדרים שידורי ספורט ללא זכויות יוצרים).
נוסח התביעה של חברת צ'רלטון נגד ספקי האינטרנט
בינואר 2015 – ביקש האיגוד מבית המשפט להצטרף לתיק כידיד בית המשפט (סיוע לביהמ"ש בסוגיה ע"י מי שאינו צד ישיר לסכסוך הנדון) שכן לדעת האיגוד התביעה עוסקת בסוגיות עקרוניות החורגות מנסיבות התביעה הספציפית. לדעת האיגוד, אישור התביעה עשוי, להוביל ליצירת צנזורה פרטית ברשת האינטרנט. שכן מתוך רצון לגיטימי להגן על זכויות היוצרים שלה, מבקשת צ'רלטון שהינה חברה פרטית לכפות על ספקי האינטרנט, חברות פרטיות אף הן, לציית לבקשות חסימה ולגילוי פרטי גולשים שתשוגרנה אליהן בלא בחינה ואישור משפטי מוקדם. תוצאות התביעה בתיק זה יטביעו את חותמן על זכות הגישה למידע באינטרנט, על חופש הביטוי ועל נורמות ההתנהלות המצופה מספקיות האינטרנט. האיגוד התנגד לדרישת צ'רלטון בטענה שכך יווצר מנגנון שבו ייחשפו פרטי גולשים ותחסם גישה לאתרים בלא ביקורת שיפוטית קפדנית מראש.
בסוף ינואר אישר השופט מקובר את צירוף האיגוד כידיד בית משפט.