איגוד האינטרנט הישראלי (ע"ר) מלווה את סוגיית משבר הכתובות ופריסת פרוטוקול התקשורת IPv6 בישראל כבר שנים רבות. חרף הניסיונות להניע את מדינת ישראל בכיוון חיוני זה, אשר כללו הרצאות וסדנאות הדרכה לציבור, פגישות בין גורמים מהתחום בעולם לבין מובילי דעה בישראל, פרסום המלצות למדיניות והשתתפות בדיונים שעסקו בסוגיה בכנסת ישראל, ניכר כי הסוגיה לא זכתה לתעדוף בקרב מקבלי ההחלטות ולא הצליחה לחדור לתודעה של הציבור ושל הקהילה העסקית בישראל, לבד ממספר "משוגעים לדבר".
שינוי מגמה חיובי ניכר חל לאחר שהאיגוד הוביל את פרסומו של מסמך מדיניות אשר הציג את חשיבות המעבר ל-IPv6, ניתח את הסוגיה הן ביחס לתהליכים מקבילים בעולם והן ביחס לאתגרים הייחודיים במדינת ישראל, והציג שורה של המלצות לקידום הפריסה בישראל. המסמך גם היווה תשתית לכנס (17 יולי 2018) שבו השתתפו נציגי ICANN ו-RIPE והשתתפו בו גם מרבית הנוגעים לדבר במדינת ישראל – כולל מנכ"ל משרד התקשורת.
בעקבות המסמך והכנס, אימץ מנכ"ל משרד התקשורת, מר נתי כהן, את מרבית ההמלצות והודיע כי משרד התקשורת רואה בפריסת IPv6 בישראל מנוע צמיחה. מנכ"ל משרד התקשורת התחייב כי משרדו יוביל את התהליך באמצעות תוכנית לאומית. איגוד האינטרנט הישראלי (ע"ר) מעריך את העובדה שמשרד התקשורת נטל את האחריות וההובלה של הטמעת פרוטוקול ה-IPv6 בישראל, וממשיך ללוות את הפעילות מאחורי הקלעים. להלן מספר עדכונים אודות התקדמות תהליך הטמעת הפרוטוקול על ידי משרד התקשורת:
- 17.07.2018 – במהלך כנס של איגוד האינטרנט הישראלי (ע"ר) הודיע מנכ"ל משרד התקשורת, מר נתי כהן, כי משרד התקשורת רואה בפריסת IPv6 בישראל מנוע צמיחה, והתחייב כי משרדו יוביל את התהליך באמצעות תוכנית לאומית.
- 16.10.2018 – משרד התקשורת פרסם מסמך שימוע וטיוטת ההוראות לבעלי הרשיונות לקראת הטמעת IPv6. את המסמך וטיוטות ההוראות ניתן למצוא באתר משרד התקשורת תחת הכותרת "שימוע מספר 16102018".
- 13.3.2019 – משרד התקשורת פרסם את תוכנית העבודה השנתית לשנת 2019 ובתוכה כלל יעד של העלאת אחוז תעבורת ה-IPv6 בישראל מ-3% ל-5% עד סוף שנת 2019.
- 3.7.2019 – משרד התקשורת פרסם את החלטתו בנוגע למעבר לפרוטוקול IPv6. ניתן למצוא את ההחלטה באתר משרד התקשורת תחת הכותרת "החלטה – מעבר לפרוטוקול IPv6".
- 13.1.2020 – משרד התקשורת פרסם תיקון רשיון כללי אחוד – הקצאת כתובות בפרוטוקול IPv6. על פי התיקון הסופי, לחברות השונות יש 24 חודשים מיום החתימה על התיקון (התבצע בפועל בחודש יולי 2019) להעביר את כלל הלקוחות, החדשים והישנים, לפרוטוקול IPv6.