אפליקציית TikTok הפכה בשנים האחרונות לאחת האפליקציות בעלות השימוש הגבוה ביותר בעולם. ככל שהפופולריות של האפליקציה גדלה, כך גברו גם החששות ממנה עקב קשריה הפוטנציאלים לממשל הסיני. סקירה זו בוחנת אמצעים שנקטו מדינות שונות לצורך התמודדות עם הסכנות האפשריות שטמונות בשימוש באפליקציה.
ארה"ב
ביום 14.12.2022, עבר בסנאט האמריקאי, חוק שידרוש את ההסרה של אפליקציית TikTok מכל מכשירי ממשלתי. החוק, אשר נקרא "No TikTok on Government Devices Act" צריך עוד לעבור את בית הנבחרים ואת הנשיא לפני שיהפוך לחוק רשמי. הצעת חוק זו מגיעה לאחר שמספר רב של מדינות בארה"ב העבירו כבר חקיקה דומה.
הצעת חוק זו דורשת שהאפליקציה של TikTok תוסר מכל טכנולוגיית המידע של סוכנויות פדרליות. באופן מדויק יותר, הצעת החוק מחייבת את משרד הניהול והתקציב של הממשל לפתח סטנדרטים והוראות עבור סוכנויות מבצעיות המחייבים הסרה של אפליקציית TikTok וכל יישום עתידי של חברת הפיתוח שלה מטכנולוגיית המידע של הסוכנות (למשל, מכשירים). עם זאת, הצעת החוק קובעת כי סטנדרטים אלו חייבים לכלול החרגה לפעילויות אכיפת חוק, אינטרסים של ביטחון לאומי וחוקרי ביטחון. חריגים אלו, יצטרכו לבצע ניהול סיכונים לשימוש באפליקציה.
תומכי הצעת החוק טוענים שחברת TikTok, אשר נשלטת בידי החברה הסינית ByteDance, מהווה סיכון ביטחוני. לדבריהם, קיים חשש שמידע של המשתמשים באפליקציה יגיע לממשל הסיני עקב יכולת ההשפעה שלו על חברת האם. הצעת החקיקה מגיעה לאחר שנים בהן חברת TikTok וממשלת ארה"ב ניהלו משא ומתן על עסקה שעשויה לאפשר לאפליקציה להמשיך לשרת משתמשים בארה"ב. לפי דיווחים, שיחות אלו, אשר נעשו בדלתיים סגורות בין TikTok לבין הוועדה להשקעות זרות, נתקלו בעיכובים רבים במשא ומתן.
פרויקט טקסס
לאור הקריאות הרבות לאסור על פעילותה בארה"ב החלה חברת TikTok לפעול צורך הרגעת החששות של מתנגדיה. המהלך הראשי באפיק זה, הידוע בכינויו "פרויקט טקסס" טרם פורסם, אך מידע הנוגע אליו החל להיחשף. הפרויקט, שמטרתו הינה הפגת החששות מזליגת מידע לממשל הסיני יתמקד בחברת הבת החדשה של החברה : TikTok U.S. Data Security Inc. (USDS). החברה הקימה את USDS ביולי 2022 במטרה שזו תכיל את פונקציות העסקים שסביר להניח שיובילו לחששות של ביטחון לאומי, כגון גישה לנתונים של אזרחי ארה"ב והחלטות על ניהול תוכן. חברת הבת תנוהל על ידי דירקטוריון עצמאי, אשר ימונה על ידי חברת האם ויאושר על הרגולטור האמריקאי. TikTok מקווה שפרויקט זה יפיג את חשש הרגולטור האמריקאי ויסיר מעליה את ענן איסור השימוש.
האיחוד האירופי
ביום 23.02.2023, פרסם השירות הטכנולוגי של מנהלת האיחוד האירופי קריאה לכל עובדי הנציבות האירופית להסיר את אפליקציית TikTok ממכשירי הטלפון הנייד העסקיים שלהם. כחלק מההודעה לעובדים, נכתב כי לצורך ההגנה על המידע של הנציבות ובמטרה לחזק את אבטחת הסייבר שלה, על כל העובדים יהיה להסיר את האפליקציה גם ממכשירים ניידים פרטיים אשר מחוברים לרשת התקשורת של הנציבות. במידה ועובדים לא יסירו את היישום, תימנע גישתם לשירותי ה-Email וה-Skype העסקיים.