תקציר:
הסקר של חברת האבטחה CyberArk בודק האם ארגונים בין לאומיים לומדים ומיישמים שיטות ופתרונות לאבטחת המידע שברשותם בשנת 2016.
תיאור:
הסקר של חברת האבטחה CyberArk בודק האם ארגונים בין לאומיים לומדים ומיישמים שיטות ופתרונות לאבטחת המידע שברשותם בשנת 2016. בעוד הדוח מתעד ביטחון גבוה של הארגונים השונים באסטרטגיות האבטחה שלהם, הוא מתעד גם הרגלים רעים של עובדי הארגונים הנוגעים לאבטחת המידע בנקודות קריטיות כמו אבטחת חשבונות פריבילגיים, גישה של ספקים חיצוניים ואחסון בענן.
הסקר נערך בקרב 750 מנהלי IT ומקבלי החלטות בתחום ה- IT בארגונים השונים ברחבי העולם.
מתוך הממצאים:
- החשש העיקרי של הארגונים הבין לאומיים המשתתפים בסקר הינו חשש מפני מתקפות מניעת שירות (DDos attacks) . אך בעוד בכלל הארגונים 19% מהמשיבים דירגו את החשש מפני מתקפות מניעת שירות כחשש עיקרי, בישראל 28% מהמשיבים ציינו מתקפות DDos כחשש עיקרי.
- 9% מתוך הארגונים הישראלים שנסקרו לא מאבטחים גישה של צד שלישי לחשבונות הפרטיים בארגון ו- 18% מהארגונים הישראלים גם לא מבקרים אותה.
- 34% מהישראלים שנסקרו מאמינים כי הארגון שלהם מוכן לתקנות האבטחה החדשות של האיחוד האירופי. בישראל מוכנים לתקנות החדשות יותר מאשר בבריטניה, ובגרמניה בהן רק 17% מהנסקרים טענו הארגון שלהם מוכן.