חזרה לעמוד הקודם

צריכת חדשות בישראל – סקר DIGIT 2017

סקר DIGIT השנתי סוקר את צריכת החדשות והעמדות כלפי החדשות בישראל.

כמדי שנה נערך סקר לקראת כנס DIGIT בנושא עיתונות דיגיטלית, מטעם בית הספר סמי עופר לתקשורת במרכז הבינתחומי הרצליה.

הסקר בוצע על ידי מכון המחקר "מאגר מוחות ונערך בשיטה של סקר משולב: אינטרנטי (ע"ג פאנל רב משתתפים) וטלפוני (בקרב מגזרים), באמצעות ראיון מובנה במהלך חודש מרץ 2017. הסקר נערך בקרב מדגם הסתברותי-אקראי של 513 משיבים, המייצג את האוכלוסייה הבוגרת בישראל (גילאי 16 ויותר). טעות הדגימה ביחס לחלק מהאומדנים היא 4.5%.

מהסקר עולה כי רוב הציבור חושב שהעיתונות הישראלית מסקרת את המציאות בצורה שלילית מדי, 71% מכלל מנהיגי הדעה חושבים שצריכת חדשות בישראל משפיעה לרעה על מצב הרוח. (58% מכלל המדגם הסכימו על האמירה). כמו כן 55% ממנהיגי הדעה חושבים שהעיתונות הישראלית בכוונה לא מסקרת דברים חיוביים וסיפורים אופטימיים המתרחשים בישראל. (וכן 42% מכלל המדגם חושבים כך). 45% ממנהיגי הדעה לא מסכימים עם האמירה הזו.

הרוב, 58%, חושבים שהעיתונאים בישראל מסקרים את הנעשה בישראל בצורה שלילית יותר מאשר המציאות, 37% חושבים שהסיקור מייצג נאמנה את הנעשה בישראל, ורק 5% חושבים שהסיקור יותר חיובי מהמציאות.

מתוך הממצאים:

  • הדרכים העיקריות להתעדכנות בחדשות בקרב מנהיגי הדעה: אינטרנט – 27%, טלוויזיה- 19%, רשתות חברתיות- 18%, רדיו- 14%. אין שינוי בהעדפת כלי בתקשורת מהשנה שעברה.
  • צעירים מתעדכנים בחדשות יותר ממבוגרים באמצעות רשתות חברתיות (25% לעומת 13%) ובאמצעות הטלפון הסלולרי (24% לעומת 18%).
  • מבוגרים מתעדכנים יותר באמצעות הרדיו (18% לעומת 9%) ובאמצעות הטלוויזיה (24% לעומת 18%).
  • העיתונאים שנחשבים רציניים ומקצועיים יותר הם העיתונאים של מהדורות החדשות היומיות בטלוויזיה- 24% מהנסקרים חושבים כך. אח"כ עיתונאים בעיתון יומי- 7%, ברדיו – 5%, ובאינטרנט- 4%. בהשוואה לסקר של שנה שעברה, חלה ירידה של 12% באיכות המיוחסת לעיתונאים העובדים בטלוויזיה.

*תאריך הפרסום המדויק של הסקר אינו ידוע.