סקר "מה נשאיר אחרינו" נערך על ידי ורד שביט, מנהלת הבלוג "אבק דיגיטאלי". הסקר בחן עמדות לגבי חשיפת תוכן ומידע דיגיטאלי לאחר המוות על ידי בני משפחה (ילדים, הורים, בני\בנות זוג) והינו הסקר הראשון המתפרסם בנושא בישראל. הסקר הקיף כ-506 נשאלים שענו על הסקר בהתנדבות ואינם מהווים דגימה רנדומאלית (למשל 55% מהעונות הינן נשים, 40% היו בגילאי 25 עד 35 ו-42% מהמשיבים מתגוררים במחוז תל-אביב). להלן ממצאים מתוך הסקר –
- כאשר נשאלו מה יש לעשות עם תכנים דיגיטליים ברשת שהושארו על ידי נפטרים 71% מהמשיבים ענו כי על ספק השירות לתת גישה לחשבון המשתמש של הנפטר לקרוביי משפחה מדרגה ראשונה.
- כאשר נשאלו המשיבים האם היו מוכנים לתת ליקיריהם גישה לתיבת האימייל אחרי מותם השיבו 69% כי היו מוכנים לתת לבני\ות הזוג אך רק 42% היו מאפשרים גישה להוריהם (45% השיבו בשלילה) ו-49% לילדיהם.
- כ-76% היו מאפשרים גישה לבני הזוג לפרופילים שלהם ברשתות חברתיות אך רק 46% להורים ו-57% לילדיהם.
- כאשר נשאלו האם היו מוכנים לתת גישה להיסטוריית הגלישה שלהם השיבו 49% מהנשאלים כי היו מוכנים לתת גישה לבני ובנות הזוג, אך 64% השיבו כי לא יהיו מוכנים שתהיה גישה להורים, ו-59% לא מוכנים שתהיה גישה לילדיהם.
- מנגד כאשר נשאלו המשיבים הם היו רוצים גישה לתכנים הדיגיטאליים של בני משפחתם אחרי מותם השיבו 68% כי הנם מעוניינים בגישה לתיבת הדוא"ל של בני\בנות הזוג, 71% בגישה לפרופיל ברשת חברתית ורק 37% היו מעוניינים בהיסטורית הגלישה. לגבי גישה לתכנים של הוריהם השיבו 57% כי יהיו מעוניינים בגישה לתיבת הדוא"ל, 53% לפרופיל ברשת חברתית ורק 27% בגישה להיסטוריית הגלישה. הרצון הרב ביותר נרשם כלפי התכנים הדיגיטאליים של ילדים כאשר 77% מהמשיבים היו מעוניינים בגישה לתיבת הדוא"ל של ילדיהם, 79% לפרופיל ברשת חברתית ו-56% בגישה להיסטוריית הגלישה שלהם.
קישורים לנתונים ופרסומים נוספים:
- תוצאות הסקר "מה נשאיר אחרינו?" - חלק 1: הקדמה ונתונים דמוגרפיים
- תוצאות הסקר "מה נשאיר אחרינו?" - חלק 2: ברירת מחדל
- תוצאות הסקר "מה נשאיר אחרינו?" - חלק 3: מוכנוּת לתת ורצון לקבל
- תוצאות הסקר "מה נשאיר אחרינו?" - חלק 4: מה הגישה, נשים לעומת גברים
- תוצאות הסקר "מה נשאיר אחרינו?" - חלק 5 ואחרון: קטינים - וסיכום
- תוצאות הסקר - PDF