מפות באינטרנט זה לא רק המפות של Waze וגוגל. בפוסט הנוכחי נציג מספר ניסיונות להציג מידע על האינטרנט בעזרת מפות כמו גם למקם על גבי מפת העולם נתונים מהאינטרנט.
מיפוי של תכני האינטרנט לפי מדינה
המפה של האינטרנט (The map of the Internet) הינה ניסיון ליצור מפה של אתרי האינטרנט המובילים. בניגוד למפות המתארות גיאוגרפיות שונות מפה זאת מציגה יחסי תעבורה בין אתרים ללא קשר למיקומם הפיזי.
במפה תוכלו למצוא עיגולים המייצגים אתרי אינטרנט מובילים מכל העולם כאשר גודלו של העיגול מסמן כמות תעבורת הרשת שלו וצבעו את המדינה אליה הוא משויך. העיגולים מסודרים באופן בו המרחק ביניהם מייצג סיכוי של גולש לעבור מאתר אחד לאחר.
את המפה יצרה קבוצה של מתכנתים ומעצבים שעבדו על הפרויקט בזמנם החופשי. בכדי ליצור את המפה אספה הקבוצה נתונים אודות כ-350,000 אתרים מ-196 מדינות כמו גם מידע על מעל 2 מיליון קישורים בין האתרים הללו.
מלחמות עריכה לפי שפה
ויזואליזציה המגיעה מאתר האקונומיסט החודש היא מלחמות העריכה באתר ויקיפדיה. הוויזואליזציה מחולקת לפי שפות ומציגה את נפח הדיון (כמדד לקושי להשיג קונצנזוס) סביב ערכי ויקיפדיה. בעברית למשל ערכים הנוגעים לארגון חב"ד, מלחמת לבנון השנייה, ארגון בצלם ובנימין נתניהו היו הערכים סביבם התנהל הדיון הנרחב ביותר.
למפות את הציוצים בזמן אמת
האתר tweetping.net מאפשר לכם לצפות בזמן אמת בציוצים מרחבי העולם. בניגוד לפיד הטהור של טוויטר אתר זה מציג את הציוצים לפי המיקום הגיאוגרפי ממנו הם הגיעו. אף שהציוצים מוצגים מהר משאפשר לקרוא אותם האתר דואג לספור את כמות הציוצים והתווים בכל יבשת מהרגע שפתחתם את האתר.
מי צופה במה בארה"ב –
אתר Bitly העלה בשנה שעברה מפה מקוונת המציגה בזמן אמת את צריכת התכנים בארה"ב. את המפה אפשר לסנן לפי סוגי האתרים (אתרי עיתונות, מדיה אינטרנטית, אתרי תחנות רדיו וטלוויזיה ומגזינים) כמו גם להראות נתונים היסטוריים ועכשויים. בכל אחת מהאפשרויות ניתן להפיק מפה המדרגת מאיזו מדינה בארה"ב מגיעים עיקר המבקרים לאתרים אלו (בתיווך bit.ly כמובן).
גיאוגרפיה של עריכות ויקיפדיה בזמן אמת –
מפות שמציגות פעילות גולשים בזמן אמת לא חייבות להציג רק צריכה. המפה שהכינו באתר Hatnote מציגה בזמן אמת עריכות לאתרי ויקיפידיה השונים ממשתמשים שאינם רשומים (משתמשים רשומים אינם חושפים את כתובת ה-IP שלהם ובכך את מיקומם). בעמוד תוכלו לראות על גבי מפה את המיקום ממנו נערכה העריכה האחרונה כמו גם את נושא ואופי העריכה.
אפשר גם בקטנה –
לא חייבים להיות אתר מוביל בעולם כדי לשתף נתונים על גבי מפה. לדוגמה אתר מכירות הספרים The book depository יצר עמוד אינטרנט המאפשר לראות על גבי מפה עולמית אילו ספרים נרכשו באתר מאיזו מדינה, כמובן בזמן אמת. לא רע בכלל.