האינטרנט של הדברים (internet of things – IoT) הוא שמו של תחום המתייחס למכשירים בעלי חיישנים ותוכנה, המאפשרים תקשורת ביניהם, ואף איסוף וניתוח של נתונים (למשל לבוש טכנולוגי, מכשירי בית חכם, מכוניות אוטונומיות וכו'). תחום ה-IoT גדל בשנים האחרונות, וישנן מוצרים רבים שמתקשרים באמצעות הרשת. עם פיתוחם של מוצרים חדשים גובר גם האתגר שבהגנה על הרשתות המקושרות אליהם. חברת DATAPROT, המתמחה באבטחת מידע, פרסמה במרץ 2021 מאמר ובו מגוון סטטיסטיקות בנושא ממקורות שונים.
נתונים בנושא גודל שוק ה-IoT:
- חברת 'IDC' פרסמה כי שוק מוצרי ה-IoT נפגע כתוצאה ממגיפת הקורונה והכנסותיו ירדו בב-50%. עם זאת, הוא צפוי להתאושש עד 2024 כאשר בשנת 2021 נראית עלייה בהכנסות לעומת שנת 2020.
- על פי חברת 'McKinsey Digital' בכל שנייה מתחברים לאינטרנט 127 מכשירי IoT בפעם הראשונה.
- מגזין 'FORBES' מעריך כי מספר חיבורי ה-IoT הסלולאריים יגיע ל-3.5 ביליון בשנת 2023.
- חברת 'IDC' פרסמה כי כמות הנתונים הנאספים ע"י מכשירי IoT צפויה להגיע ל-71.3ZB עד שנת 2025.
נתונים בנושא צמיחת שוק ה-IoT:
- על פי בדיקה של חברת 'Capgemini', חברות בארה"ב מובילות בפריסת טכנולוגיות IoT בקנה מידה מלא כאשר 44% מהחברות אימצו את הטכנולוגיה.
- בשנת 2025 צפויים להתחבר לאינטרנט 152,200 מכשירי IoT בכל דקה.
- על פי חברת 'MarketsandMarkets', שוק האופנה החכמה יגדל משווי של 1.6 ביליון דולר לשווי של 5.3 ביליון דולר עד סוף 2024.
- לפי אתר 'iPropertyManagement.com' נכון לשנת 2021 ישנן 10 ביליון מכשירי IoT מחוברים, כאשר מעריכים כי 67% מהם נמצאים בסין, צפון אמריקה ואירופה.
נתונים בנושא אבטחת טכנולוגיית IoT:
- מוערך ההוצאות השנתיות על אבטחת מכשירי IoT תגיענה ל-361 מיליון דולר עד סוף שנת 2021.
- לפי חברת 'Paloalto Networks', 83% ממכשירי הצילום הרפואיים שמכילים טכנולוגיית IoT אינם מאובטחים כראוי.
- לפי דו"ח האיומים של חברת 'NETSCOUT', ישנה מגמת עלייה בהתקפות סייבר על מכשירי IoT, ונראה כי הם מותקפים 5 דקות אחרי שהתחברו בפעם הראשונה לאינטרנט בממוצע.
- לפי חברת 'Symantec', ב-75% ממקרי התקיפה של מכשירי IoT, ראוטרים הם שמאפשרים גישה למכשירים.
מגזין 'FORBES' פרסם כי מספר התוכנות הזדוניות שתקפו מכשירי IoT גדל ב-300% בין השנים 2018-2019, וכי בשנת 2020 מכשירי IoT היוו כשליש מהמכשירים הנגועים בתוכנות זדוניות. - בסקר שנערך ע"י 'Economic Intelligence Unit' ב-8 מדינות (מדגם של 1600 משתתפים) עלה כי 74% מהמשתמשים במכשירי IoT פוחדים כי המכשיר יפגע בזכויות שלהם, וכי 92% מהמשתמשים מעוניינים בשליטה רחבה יותר על המידע האישי שמכשירי IoT אוספים.
- בסקר שנערך ע"י חברת 'safenet' עלה כי 55% מהחברות המשתתפות מאמינות כי על מכשירי IoT של גופי צד שלישי לעמוד בתקנות האבטחה והפרטיות הקבועות בחוק.
- 48% מהגופים שהשתתפו בסקר של חברת 'Gemalto' העידו כי הם לא מסוגלים לאתר פרצות אבטחה במכשירי ה-IoT שבבעלותם.
נתונים בנושא שימוש בטכנולוגיות IoT בתעשייה:
- המטרה העיקרית של פריסת מכשירי IoT בחברות משתנה בין מדינות. באירופה חברות מתמקדות במכשירי IoT ליצירת ערים חכמות, במדינות אמריקה חברות עושות שימוש רב במכשירי IoT רפואיים, ובסין חברות משתמשות בטכנולוגיית IoT להגברת התחרותיות שלהן.
- חברת 'IDC' פרסמה כי 58% מהיצרנים חושבים שטכנולוגיית IoT נחוצה לתהליכי דיגיטליזציה בחברות.
- לפי 'Aruba Research report' וחברת 'מיקרוסופט', 57% מהגופים שנסקרו בדו"ח אימצו שימוש כלשהו בטכנולוגיית IoT בשנת 2018. עד סוף שנת 2021, מס' הגופים שיעשו שימוש בטכנולוגיה זו צפוי לעלות ל-94%.
נתונים בנושא טכנולוגיית IoT רפואית:
- מוערך כי שוק מכשירי ה-IoT הרפואיים יגיע לשווי של 158.1 מיליון דולר עד שנת 2022.
- מגזין 'FORBES' מעריך כי 646 מיליון מכשירי IoT שימשו בבתי חולים, מרפאות ומשרדים רפואיים במהלך שנת 2020, ובנוסף, כי כמות המידע הרפואי שנאספת על-ידיהם מוכפלת בממוצע כל 73 ימים.
נתונים בנושא השפעת מכשירי IoT על הכלכלה העולמית:
- לתעשיית ה-IoT יש פוטנציאל לייצר ערך כלכלי של 4-11 טריליון דולר עד שנת 2025, כאשר רוב השווי ייתבטא בהכנסות ממפעלים שיעשו שימוש בטכנולוגיה.
- לפי חברת 'מיקרוסופט', שליש מהחברות שנבדקו על-ידה החליטו להשקיע יותר בהטמעת טכנולוגיית ה-IoT בעקבות מגיפות הקורונה, ואילו 41% מהחברות החליטו לא להשקיע כלל בטכנולוגיות IoT מעבר לאלה שכבר משמשות אותן.