חזרה לעמוד הקודם

נתונים על ביצועי LTE בארץ ובעולם (2017)

המחקר של OpenSignal חוקר את רשתות ה-LTE המוצעות למשתמשי הסלולר ב-77 מדינות ברחבי העולם. על פי הדוח, תעשיית הסלולר לא ניסתה להגביר את מהירויות הרשתות הסלולריות במהלך השנה האחרונה, אלא התרכזה בהנגשת רשת ה-4G .

המידע עבור המחקר נאסף ממכשירים חכמים של לקוחות ונדגם בתנאים של שימוש שגרתי במכשיר. המידע נאסף ממכשיריהם של מיליוני משתמשים רגילים שהורידו את האפליקציה של OpenSignal. במחקר זה נכללו 50,119,524,309 יחידות מידע, מ- 3,816,934 משתמשים בתקופה שבין יולי לאוקטובר 2017.

הממוצע הגלובלי של מהירות ההורדה ב-4G הוא 16.6Mbps. עלייה קטנה מבדיקה שנערכה לפני כחצי שנה, בה ממוצע המהירות הגלובלי היה 16.2 Mbps. על פי הדוח, אף מדינה עוד מספקת בצורה עקבית מהירות הורדה של 50Mbps, זאת למרות שמחלק מהמפעילים הפרטיים הצליחו להגיע למהירויות כאלו. דרום קוריאה וסינגפור, מספקות את מהירויות ההורדה הגבוהות ביותר- 45.9Mbps ו- 46.6Mbps בהתאמה. בנוסף, מאז עריכת הדוח של שנה שעברה, אף מדינה לא הצטרפה ל"מועדון ה-40Mbps". יותר מכך, מספר המדינות שכללו מהירות הורדה של יותר מ-20Mbps ירד.

עם זאת, הזמינות הגלובלית של רשת ה-4G עלתה במהירות. 50 מתוך 77 המדינות שנמדדו כללו זמינות של 70% ל-4G, בהשוואה ל-33 מדינות בבדיקה שנערכה לפני כחצי שנה.

בישראל זמינות ה-4G מגיעה רק ל-64.4% והיא מדורגת במקום ה-61 מתוך 77 מדינות. בכל זאת מדובר בשיפור מהדוח של השנה שעברה בו זמינות 4G הגיעה רק ל-52%. מהירות ההורדה ב-4G בישראל מגיעה ל-21.69Mbps, והיא מדורגת במקום ה-42 מתוך 77. מדובר בשיפור קטן מאשר בשנה שעברה בה ממוצע מהירות ההורדה היה 21.13Mbps.

קישורים לנתונים ופרסומים נוספים: