החברה דירגה 50 מדינות על פי רמת הפגיעות שלהן למתקפות סייבר. רמת הפגיעות נקבעה על פי בדיקה של מספר הרשתות הלא מאובטחות, שירותים המוצעים באינטרנט וחושפים מידע בעל פוטנציאל רגיש וערוצי האינטרנט המכילים מידע שאינו מוצפן.
מדינת ישראל נמצאת במקום ה-43 מתוך 50, כאשר במקום הראשון המדינה בעלת הפגיעות הגבוהה ביותר ובמקום ה-50 המדינה בעלת הפגיעות הנמוכה ביותר. המדינה הפגיעה ביותר על פי הסקר היא בלגיה, בעוד המדינה הכי פחות פגיעה היא ויאטנם.
מתוך הממצאים הנוגעים לרמת הפגיעות הגלובלית, עולה כי באינטרנט קיימות מיליוני מערכות המציעות שירותים שלא צריכות להיות גלויות לציבור, אבל נמצאות ברשת בערוצים לא מוצפנים.
המחקר חשף 15 מיליון קשרים לשירותי מסוף, telnet, נחשפו 11.2 מיליון קשרים המאפשרים גישה ישירה למאגרי מידע, database, ו- 4.5 מיליון קשרים להדפסה מרחוק.
4.7 מיליון מערכות נמצאו חשופות לפורט 445 (445 port) שמשמש לתקשורת בין מחשבים ברשת מבוססת Windows, אשר הותקף פעמים רבות.
אימוץ שירותי מסוף מסוג SSH נמצא במגמת עליה, כאשר יותר מ- 50% מהמחוזות שנבדקו מציעים יותר חיבורים לשרתי SSH מחיבורים ל- telnet.
חיבורים לא מוצפנים לדואר האלקטרוני מסוג POP או IMAP הם עדיין הנפוצים יותר בכל המדינות שנבדקו.
ועוד, נמצא קשר בין התוצר הגולמי המקומי של המדינה (GDP) לכמות שירותי האינטרנט המוצעים בה. ככל שהתוצר הגולמי המקומי של מדינה גדול יותר, כך מוצעים בה יותר שירותים באינטרנט. עם זאת, אין קשר בין מידת החשיפה של מדינה לאיומי סייבר ולכלכלת המדינה.
המדינות שנמצאות בראש הרשימה כבעלות הפגיעות הגבוהה ביותר, הן מדינות בעלות תוצר גולמי מקומי גבוה כמו- ארה"ב, סין, צרפת ורוסיה.
*תאריך הפרסום המדויק של הדו"ח אינו ידוע.