דוח הכלכלה הדיגיטלית של ה-OECD, בוחן הערכות, הזדמנויות חדשות ואתגרים, העומדים בפני הכלכלה הדיגיטלית . הדוח מציג את השימוש במידע ובטכנולוגיה (ICTs) לשם השגת מטרות ציבוריות, בקרב 35 המדינות החברות בארגון.
הדוח מצא כי הממשלות במדינות ה-OECD מכירות בחשיבות המעבר לדיגיטל והוא נמצא בין הנושאים המובילים את סדר היום בהן. עם זאת, הארגון מחדש הוא קושי עיקרי, העומד בפני המדינות המבקשות לאמץ גישה דיגיטלית, ורק כמה ממשלות מינו משרד או גוף אחר לשם כך.עוד נמצא בדוח כי למרות המשבר הכלכלי טכנולוגיות המידע, IT, הצליחו להעלות את ערכן, וייצור התכנה הצליח לשמר אותו. גם טכנולוגיות ה-ICT כבר התאוששו מאז, והתחום צפוי להמשיך ולהוות מפתח חדשנות עבור עסקים ומחקר במדינות ה- OECD. תחום ה- ICT אחראי כיום לשליש מהבקשות לרישום פטנט ברחבי העולם.
עוד סוקר הדוח את הפערים הדיגיטליים בין מדינות ה-OECD, בין גילאים ובין בעלי השכלה שונה בקרב אזרחי מדינות ה-OECD. בנוסף הדוח בוחן את השימוש שהמדינות עושות בטכנולוגיה בבירוקרטיה, בתעשייה ובחיי היומיום. בין הנושאים השונים, מספר ברובוטים בתעשיות השונות, רכישות אונליין, שימוש בענן, ועוד.
החיבור לפס הרחב ממשיך לעלות בקרב מדינות ה-OECD, מספר המנויים לאינטרנט בפס רחב הגיע ב-2016 ל- 387 מיליון . ממוצע קצב ההפצה של האינטרנט במדינות ה-OECD עומד על 30.1%. בשוויץ, דנמרק, הולנד, וצרפת הוא מגיע אפילו ל- 50%, 42%, 41.9% ו- 41.4%. ישראל נמצאת מתחת לממוצע ה-OECD, עם 30 מנויים לכל 100 תושבים.
מתוך הממצאים הנוגעים לישראל:
- ישראל לא מצליחה להיכנס לעשירייה הפותחת של המדינות בהן ייצוא ה-ICT הוא הגדול ביותר. עם זאת היא נמצאת במקום ה-11, כאשר קיימת מגמת עלייה בין 2008 ל-2016.
- מדינת ישראל נמצאת במקום השביעי ברישום פטנטים מתחום ה-ICT
- השימוש בקרב גילאי 16-24 ברוב מדינות ה-OECD הוא 100% בעוד בישראל ואיטליה רק 90%. עם זאת ישראל מציגה את אחד הממוצעים הגבוהים בשימוש באינטרנט בקרב גילאי 55-74, 70%, לעומת 65% בממוצע ה-OECD.
- בעוד ברוב מדינות ה-OECD פחות מ-5% מבעלי ההשכלה הנמוכה משתמשים באינטרנט, בישראל 30% מהם גולשים.- בישראל רק 40% מהגולשים מבצעים פעילויות הקשורות לממשל אונליין, והיא נמצאת רק במקום השלושים בשימוש בממשל המקוון.