חזרה לעמוד הקודם

35% מבני הנוער חוו פגיעה ברשת – סקר איגוד האינטרנט

בסקר שנערך בקרב הורים וילדים, דיווחו 5 אחוזים מבני הנוער כי העלו או שלחו תמונות חושפניות של עצמם – לעומת 3 אחוזים מקרב המבוגרים. 42% מאלה שנתקלו בתוכן מיני דיווחו שנתקלו בו לראשונה לפני גיל 12.
הסקר שבוצע עבור איגוד האינטרנט הישראלי על ידי מכון שריד, נערך בקרב כ-1,000 משתתפים מתוכם כ-500 בוגרים, הורים לילדים מתחת לגיל 18, ובנוסף כ-500 בני נוער (בגילאי 7-18).

תוצאות המחקר יוצגו באופן השוואתי בין מבוגרים לבני נוער (מדגם לא-מזווג). מרווח הטעות עומד על עד 4.4% ± בכל קבוצה (ברווח בר סמך של 95%), למעט בשאלות בהן צויין גודל מדגם מצומצם יותר. איסוף הנתונים בוצע באמצעות פאנל אינטרנטי, ומייצג את האוכלוסייה היהודית בקבוצות אלו.

62% מבני הנוער שהשתתפו בסקר דיווחו כי נתקלו בתוכן מיני ברשת; 42% מתוכם, דיווחו שנתקלו בתוכן מיני בפעם הראשונה לפני גיל 12; לא נמצא הבדל מובהק בין נערים ונערות בחשיפה לתכנים מיניים.

4% מבני הנוער הודו כי הם מחזיקים תמונות מיניות שלהם בסמארטפון, לעומת אחוז אחד בלבד בקרב המבוגרים. 34% מבני הנוער התחרטו על תכנים שהעלו או שלחו ברשת.

במרכז לאינטרנט בטוח של איגוד האינטרנט הישראלי מדגישים כי קיימת חשיבות מכרעת לדוגמה האישית, למעורבות החינוכית הערכית ולקשב למצבי הסיכון השונים.

אורנה היילינגר, העומדת בראש המרכז לאינטרנט בטוח של איגוד האינטרנט התייחסה לתוצאות הסקר: "האינטרנט הוא זירה של ידע והזדמנויות, והילדים מתמודדים עם רכישת מיומנויות המתאימות למאה ה-21, גם בהיבט החברתי. גילויים של בריונות ברשת כמו שיימינג או הפצת תכנים פוגעניים הן תוצר של ההתנהגות של בני אדם, וזו מראה של מציאות החיים שלנו. אנו קוראים להורים ולסגל המחנכים בבתי הספר להיות פעילים במרחבים בהם הילדים נמצאים, תוך הפגנת מעורבות והכרות עם המתרחש בהם – אך מבלי לפגוע באוטונומיה שלהם ובפרטיותם"